Terelik a szegedi vonatokat a Nyugati pályaudvar felújítása miatt

A MÁV Zrt. közleménye szerint a munkálatok biztonságos végrehajtása érdekében a vasúttársaság május 8-ától december elejéig lezárja a Nyugati Pályaudvar utascsarnokát. A munkák ideje alatt a MÁV-START ideiglenes menetrendet vezet be, több vonatot más budapesti állomásra irányít és a vasúttársaság kérésére a BKK is tájékoztatást ad a módosításokról az érintett járatain.

Szeged is érintett, a közlemény szerint

  • Május 8-án a  Szegedről 19:45-kor induló Tiszavirág, valamint a 20:45-kor induló Kárász IC vonat a Nyugati pályaudvar helyett Zuglóig közlekedik.
  • Május 9-én és 10-én a Budapest–Szeged viszonylaton közlekedő InterCity vonatok a Nyugati pályaudvar helyett Zugló megállóhelyről indulnak és oda érkeznek, valamint:

A Nyugati pályaudvar helyett Zuglóig közlekedik a Szegedről 4:34-kor induló gyorsvonat is. A Nyugati pályaudvar helyett Zuglóból indul 4:19-kor Szegedre a személyvonat. A Zuglóból 4:19-kor induló vonathoz csatlakozó betétjárat indul a Nyugati pályaudvarról Zugló érintésével Kőbánya-Kispestre 4:07-kor. Zugló megállóhelyre és Kőbánya-Kispestre a Nyugatiból induló és oda érkező elővárosi vonatokkal utazhatnak.

Hirdetés

  • május 11-én 04:00-től június 19-én 22:15-ig, a felújítás második szakaszában a Szegedről 4:34-kor induló gyorsvonat a Nyugati pályaudvarra érkezik.

Mivel az utascsarnok le lesz zárva, feltételezhetően a változatlanul a Nyugati Pályaudvarra közlekedő szegedi vonatok nem ott fognak megállni, hanem a külsőbb vágányokon. A közleményből úgy tűnik a szegedi vonatok ennek ellenére továbbra is a Nyugati pályaudvarra érkeznek, vagy onnan indulnak a fentiek kivételével. Friss infókért érdemes utazás előtt csekkolni a Mávinformot a www.mavcsoport.hu oldalon, illetve az applikációban. Természetesen mi is beszámolunk majd minden változásról a sajtóközlemények alapján.