„Teljesen független” hírportált indítana Nemesi Pál

A 2019-ben Szeged polgármesteri székéért is ringbe szálló vállalkozó szerint az összes szegedi hírportál elfogult, ezért tervez sajátot indítani.

Nemesi Pál még két héttel ezelőtt írt erről egy Facebook-posztja végén, melyet most a Szeged.hu idézett Pécs új hírportálja, a Pécs Aktuál indulása apropóján. Utóbbi Kapitány Gergely SzegedMa-főszerkesztő kreatív tanácsadásával startolt el hétfőn, melyből a Szeged.hu azonnal arra következtetett, hogy Kapitány hazatér Pécsre, és ezentúl ott tevékenykedik majd. Kapitány Gergely ezen állításokat azonban cáfolta a Szegedernek, mondván, valóban segítette az oldal összerakását és az indulást, de Szeged már a szívéhez nőtt, eszében sincs itt hagyni.

A Szeged.hu megemlíti a tavaly november végén elsőként a Szegeder által lehozott értesüléseket is, melyek szerint a SzegedMa egy az egyben meg fog szűnni, és a Délmagyarországba olvad december elejével. A szegedi önkormányzati lap szerint ezzel a lépéssel (a Pécs Aktuál indulásával) újra felmerül a fideszes lap megszűnése, lévén Kapitány ezentúl Pécsen tevékenykedik, és korábbi szegedmás újságírók már dolgoznak a Délmagyarországnál. Erről is kérdeztük Kapitány Gergelyt, aki szerint az idő majd rácáfol a pletykára. Mint lapunknak elmondta, ez már akkor sem volt igaz, és most sem az. A Szegeder – ezek szerint téves – értesüléseire ők akkor egyébként azzal reagáltak, hogy megszűnhet a Szegeder.

Hirdetés

Visszatérve Nemesi Pálhoz: az október 13-án 36%-ot megszerzett Ferroép-vezér február 10-én posztolt a Facebookra arról, hogy Botka Lászlóval fog találkozni egy beszélgetés erejéig, melynek témája Szeged gazdasági tervei. Ebben a posztban említi, hogy több üzenetet kapott a szegedi hírportálok elfogultságáról és arról, hogy ő maga is megtapasztalta a kampányidőszak során, hogy az emberről nem csak kedveskedő írások jelenhetnek meg, ha polgármesternek állna.

„Többen megjegyezték (ki finomabban, ki durvábban), hogy a városi oldal nem megfelelően tájékoztat a város közügyeiről. Meg kell jegyeznem, többen arról is írtak, hogy a többi szegedi hírportál is elfogult, és nem számolnak be minden közéleti eseményről. Sajnos a kampány során én is megtapasztaltam, hogy bármit leírhatnak az emberről, bármit állíthatnak” – írja, azzal folytatva, hogy tárgyalásba kezdett „a megfelelő szakemberekkel arról, hogy egy teljesen független, igazi szegedi hírportál is legyen Szeged városában. Remélem sikerrel járunk, és ezzel is gazdagabb lesz Szeged közélete”.

Security Check Required

No Description

Erről egyelőre nincs több információ, sem a konkrét formát, sem a kezdést illetően, vagy azt, hogy ki vezetheti majd. Azt sem tudni egyelőre, hogy a portál valóban független lesz-e, de Nemesi Fideszhez való közelségéből kiindulva erős kétségek merülhetnek fel e téren.

Nemesi Pált levélben kerestük ez ügyben, amint válaszol, beszámolunk róla.