Telekom nyílik a legendás Kerek Perec-üzlet helyén

Fotók: Szűcs Dániel / Szegeder

 

A Kerek Perec maga már jóval korábban megszűnt, többször írtunk is róla, például amikor ledózerolták egyik híres kis üzletüket az Indóház téren, a Széchenyi tér és a Kárász utca sarkán álló boltjukban azonban nem állt meg az élet, ott továbbra is pékség üzemelt. Aztán akkor lett újból téma a pékség, amikor márciusban észrevettük, hogy nyomuk veszett a híres pékmester figuráknak. Ez röviddel azután történt, hogy az üzlet maga is lehúzta a rolót.

Ledózerolták a Kerek Perec volt Indóház téri üzletét

Eztán két fontos dolog történt: egyrészt felröppent, hogy egyesek újranyittatnák a még a Kerek Perec előtt itt üzemelt Stühmer üzletet (spoiler: nem nyittatták), illetve, hogy egyszer elbicikliztem a Petőfin egy pékség előtt, ahol ott voltak a pékmesterek, akik azóta is ott dolgoznak.

A Széchenyi téri üzlet tehát üresen maradt tavasz elején, sokan találgattak is, hogy mi lesz belőle, de az valahol érezhető volt, hogy közel esélytelen, hogy ott egy újabb pékség/kávézó/üzlet nyíljon, hiszen ez lényegében az egyik legdrágább üzlethelyiség a városban, plusz megszámlálhatatlan konkurenciája volna. Akkor rögtön voltak pletykák arról, hogy valamilyen szolgáltató nyit majd ügyfélszolgálatot, most azonban kiderült, hogy a Telekomról van szól. Az ablakra ragasztott matrica tanulsága szerint augusztus végén nyitnak.