Tél volt, nyár lett, holnaptól itt a tavasz

Az eddigi hűvösebb, akár néhol még a tél nevű évszakra emlékeztető idő után tegnap-ma egészen meleg, papucsos-rövidnadrágos-trikón vékonyinges idő volt (saját tapasztalat) a városban, de senki se aggódjon, a tavasz is megérkezik péntektől, ugyanis elkezd lehűlni az idő, és ilyen 12-17 fok lesz a következő egy-két hétben.

Az Időkép előrejelzése szerint péntekre virradóan hidegfront érkezik, feltámad az északi-északnyugati szél, többfelé lehetnek erős lökések. Napközben napos-gomolyfelhős idő várható, záporok eleinte keleten, délután pedig a középső tájakon alakulhatnak ki.

Szombaton Szegeden felhős, tán kicsit esős idő várható, a hegyekben még hó is lehet. Az északnyugati szelet többfelé erős, viharos lökések kísérhetik. Délután 9-14 fok valószínű.

Vasárnap a gomolyfelhős idő mellett elszórtan ismét előfordulhatnak záporok. Az északi szél élénk, erős marad. Hajnalban helyenként fagyhat, napközben is csupán 8-13 fok várható. Hétfő reggel többfelé lehet fagy, majd napközben már enyhébb időre, 11-17 fokos maximumokra van kilátás.