Tápén baba-mama házat építettek egy régi tűzoltószertárból

20190325-dsc_3743

35 millió forintból, egy régi tűzoltószertárból alakított ki az önkormányzat egy védőnői otthont a tápéi Honfoglalás utcában.

Az épületet hétfőn adták át, a munkálatokat pedig még tavaly szeptemberben kezdték, és a tervek szerint december 3-ára készültek volna el. A költségekből 26 milliót az EU adott, a maradékot pedig Szeged városa tette hozzá, a munkát a szegedi székhelyű Bertók és Társa Kft. végezte.

 

A régi épületen

  • hőszigeteltek kívülről,
  • nyílászárókat cseréltek,
  • újraépítették a tetőt,
  • illetve teljesen közművesítették.
36768
A projekt egyik látványterve még 2018-ból. Fotók: Szeged.hu

„Ez a beruházás is része a Szegeden zajló egészségügyi fejlesztési programnak, aminek célja, hogy 21. századi körülményeket teremtsen a dolgozóknak és a betegeknek” – mondta el a megnyitón Solymos László alpolgármester.

A városban jelenleg közel 2 milliárd forintból fejlesztik az egészségügyi intézményeket, nemrég újult meg a Korondi utcai és a Budapesti körúti rendelőintézet, illetve Kiskundorozsmán felépült egy egészségház. Az alpolgármester megjegyezte, hogy már folyik a munka a Gáspár Zoltán utcai rendelőben is. (via Szeged.hu)

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]