Tápai szerint a baloldali képviselőtársai beszélhették rá Joóbot a lemondásra

Ahogy arról beszámoltunk, Joób Márton ma lemondott tanácsnoki tisztségéről, valamint a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-ben betöltött felügyelő bizottsági tagságáról. Az üggyel kapcsolatban megszólalt Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke is.

Tápai a SzegedMa megkeresésére válaszolva mondta el, hogy szerinte Joób azzal, hogy felajánlotta kéthavi jövedelmét, elismerte, hogy nem járt neki pénz. Tápai szerint várható volt, hogy Joób nem tudja megtartani tisztségeit, ugyanis nem látta el feladatait.

A szegedi Fidesz alelnöke elmondta azt is, hogy a képviselői tisztségéről nem kell lemondania Joóbnak, ugyanis a törvény szerint, ha egy évig nem jár be dolgozni, akkor sem menthető fel. „Ha felmentik, akkor ismét lehet tanácsnok. Mivel még nem volt jogerős ítélet, így nem gondolom, hogy a képviselői tisztségéről le kellene mondania” – fogalmazott.

Tápai Péter és Szabó Bálint a közgyűlés őszi ülésszakának első ülésén rendkívüli közgyűlés összehívását is kezdeményezte az ügyben. Tápai most úgy véli, miután a Fidesz rendkívüli közgyűlésre tett javaslatot Joób Mártonnal kapcsolatban, a baloldali képviselőtársai beszélhették rá a képviselőt a lemondásra.