Tápai Péter szerint átgondolatlan politikai magánakció a rakpart lezárása

Tápai Péter, a közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője szerint átgondolatlan döntés kivonni a városi közlekedésből a Huszár Mátyás rakpartot. Úgy véli, egységes belváros-koncepcióra van szükség, nem átgondolatlan politikai magánakciókra – írja a SzegedMa.

Pár nappal azután, hogy Halkó Pál fideszes képviselő Facebook-posztjában fejezte ki, hogy elfogadhatatlannak tartja a rakpart lezárását (ezt a posztot mi is rendesen kiveséztünk), valamint azt, hogy nem vitték a témát a közgyűlés elé, Tápai Péter, a közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője, bár kevesebb érvet felsorolva, de szintén kifejezte nemtetszését a témával kapcsolatban.

„Kétszer is javasoltuk a belváros-koncepciót a közgyűlésnek, egyik alkalommal sem jelentkezett Mihálik Edvin, a Zöld város programért felelős tanácsnok” – mondta Tápai a SzegedMának, majd hozzátette, „azt szeretnénk, hogy ne ad hoc jelleggel hozzanak ilyen döntéseket, hanem legyen egy egységes koncepció, amelynek mentén zajlik a városfejlesztés.”

Tápai szerint a városi közlekedés szempontjából észszerűtlen döntés lezárni a rakpartot az autóforgalom elől.

„Lehet, hogy Mihálik képviselő úr nem járt mértanórára, mert akkor tudná, hogy a legrövidebb út a patkó két vége között van. Észszerűtlen kivenni a közlekedési útvonalból a rakpartot. Csak azért, mert Karácsony Gergely lezáratta a budapesti rakpartot, most Szegeden is ezt teszik. Hozzon önálló, Szegedhez méltó javaslatot és azt majd támogatni fogjuk” – fogalmazott Tápai, majd hozzátette, véleménye szerint veszélyforrást jelenthet, hogy a rakparton sétáló gyerekek közé a kerékpárosok behajthatnak.

Mihálik Edvin még Halkó Pálnak Facebook-on írt válaszában jelezte, hogy véleménye szerint nem tudja a Fidesz-frakció, hogy mit csináljon a rakparttal, utalva ezzel arra, hogy a rakpart lezárásával kapcsolatban történt szavazáson Bartók Csaba, a Fidesz városi elnöke tartózkodott, mert véleménye szerint pro és kontra érvek is vannak a témában.

„A frakció nagyon is tudja a dolgát, a képviselők egyenként is tudják a dolgukat. Mindenkinek van egy saját elképzelése, de összességében a frakció egységesen hisz abban, hogy egy átfogó belváros-koncepciót kell kidolgozni és nem szabad átgondolatlan magánakciókat végrehajtani politikai haszonszerzés céljából” – mondta Tápai, majd megjegyezte, hogy a Partfürdő kikötőjénél jelentkező problémákból kiindulva elképzelhető, hogy a rakpart lezárása is hasonlóan átgondolatlan szakmai döntés eredménye.