SZTE: támogatjuk a tárgyalások megkezdését a lehetséges új működési modell kialakításáról

Közleményt adott ki a Szegedi Tudományegyetem, miután szerdán a Szegeder megírta értesülései alapján, hogy alapítványi működésre állhat át az intézmény. A közlemény változtatás nélkül alább olvasható.

„A Szegedi Tudományegyetem a következő, 2021-2024. közötti időszakra vonatkozó most készülő Intézményfejlesztési Terve keretében vizsgálja az intézmény lehetséges, legoptimálisabb működési modelljeit, figyelembe véve a »Fokozatváltás a felsőoktatásban« című, az ágazat jövőjét meghatározó stratégiai alapdokumentumban foglalt célokat is.

A Dékáni Kollégium egyhangúan támogatja a tárgyalások megkezdését a lehetséges új működési modell kialakításáról, jelenleg a belső egyeztetések és a kérdéskör vizsgálata zajlik.

Hirdetés

Az állami finanszírozású képzések típusát, összetételét, nagyságrendjét a működési modell esetleges megújítása nem befolyásolja, ugyanakkor az egyetem számára előnyökkel járhat.

Az intézményi javaslatról szóló döntés megszületéséig, a megjelenő információk kapcsán további nyilatkozatot a Szegedi Tudományegyetem nem kíván tenni, arról az egyetemi polgárokat az egyetem tájékoztatja.”

Jelenleg a Szegedi Tudományegyetemen túl a Debreceni Egyetem körül is erről szól a közbeszéd, az Alföld túlsó felében. A DE tegnapi közleményében arról írnak, hogy folyamatban van egy dokumentum kidolgozása, mely az egyetemük új működési modelljét vizsgálja, csakúgy mint az SZTE esetében. A két közlemény több ponton egyezik, abban is például, hogy a DE is lezárta a kommunikációt, mondván, „a témával kapcsolatos híreszteléseket a Debreceni Egyetem nem kívánja kommentálni”.

 

Nyitókép: Szegedi Tudományegyetem / Facebook