Szombattól itt a nyári menetrend, ritkábban járnak a szegedi buszok

Június 15-ével lép életbe a nyári menetrend az országban, ez azt jelenti, hogy a szegedi trolik és buszok menetrendje is változik. A villamosvonalakon szinte változatlan marad minden, különbség azonban, hogy itt kisebb járművek szállítják majd az utasokat.

A nyári menetrendre azért is van szükség, mert ilyenkor jóval kevesebben közlekednek a városban közösségi közlekedéssel két okból is: egyrészt az iskolások nem mennek iskolába (ez önmagában több tízezer embert jelent), másrészt rengetegen szállnak át kerékpárra a melegebb időben, kiélvezve a mozgás adta örömöt.

De nézzük, mik változnak! A módosítások érintik a gerinc trolivonalakat, eszerint a  8-as  az eddigi napközbeni 10 perces követés helyett szeptemberig 15 percenként indul, csúcsidőben 8 percenként. A legnagyobb változás reggel 7 és 8 között lesz, amikor is az eddigi 11 járat helyett mindössze 5 indul majd. A  9-es és 19-es  járatok 20-20 percenként indulnak majd, így adva a közös 10 perces követést, csúcsidőben sem járnak majd sűrűbben. A  7-es, 7A és az 5-ös  trolibuszok menetrendje nem változik.

Hirdetés
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Természetesen a DAKK égisze alatt futó buszágazat sem marad ritkítások nélkül, itt a legfőbb változások, hogy a Honvéd tér és az újszegedi víztorony között kanyargó  32-es , illetve a 20-as és a 74-es hibridjeként Petőfitelepet és Hattyast összekötő  24-es  járatok a nyáron nem járnak egyáltalán. További változás, hogy a  21-es  csúcsidőben 10 helyett 20 percenként közlekedik majd, illetve a  70-es  busz délelőtt 60 helyett 30 percesre sűrűsödik. Apróbb változások még elő-előfordulnak, de nem számottevőek.

Az éjszakai járatokat nem érinti a váltás, a szegedi villamosvonalakon pedig változás, hogy a  2-es, 3-as, 3F és a 4-es  vonalakon a reggeli csúcsidőben 1-1 járat kimarad, illetve hogy az 1-es és 2-es vonalakat leszámítva várhatóan kisebb járművek közlekednek majd.