Szombaton indul az adás a Szetáv óriás tévéjén

Ahogy azt a napokban megírtuk, egy hatalmas tévét festettek a Rókus 1-es számú fűtőmű oldalára. A Szegedi Távfűtő Kft., a Mondolo Egyesület, valamint a Belvárosi Mozi közös kezdeményezésében a hétvégén egy szabadtéri vetítéssorozat kezdődik a Fűtőmű utcában.

A fecskés alkotás után most tévét festenek, ennek azonban mélyebb kulturális vonzata is lesz, ugyanis egy projektor segítségével népszerű filmeket vetítenek majd itt a Külvárosi Mozi Piknik című programsorozat keretei között. A “vászon” és a hely is adott, mint a Fűtőmű utcai épület oldala és az előtte elterülő zöld gyep.

A Külvárosi Mozi Piknik előadássorozat most szombaton indul a Mamma Mia! című zenés vígjátékkal, majd a konzekvenciákat levonva a tervek szerint két hétre rá folytatódik olyan filmekkel, mint a Ready Player One, a Gru, az Üvegtigris, a Csinibaba, az Indiana Jones és a Kaliforniai álom.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

„Azt gondoljuk, hogy minden közvállalatnak kellene, hogy legyen közösséget építő, társadalmi környezetet ápoló funkciója. Mi magunk fontosnak érezzük, hogy a környezet, a természet, a szórakozás, az épített környezet, az emberek és az ökoszisztéma valahogyan harmonikus egyensúlyra találjon” – mondta Kóbor Balázs, a SZETÁV Kft. ügyvezető igazgatója.

A szervezők arra kérik a látogatókat, hogy inkább gyalogosan, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel közelítsék meg a helyszínt, és ne felejtsék otthon a piknikek kötelező kellékeit, az enni-, innivalót és a pokrócot.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

 

Nyitókép: Szűcs Dániel / Szegeder

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]