A Szőke Tisza kiemelésének harmadik napja percről percre

A legendás lapátkerekes gőzhajót csütörtökön kezdték el partra húzni úgy, hogy az eredeti tervek szerint már pénteken délután végeztek volna a munkálatokkal. Szombatra sikerült a péntek délre tervezett fázisba érni, azaz a hajó a lejtő végére lett vontatva. Élőben jelentkezünk a helyszínről. Harmadik nap.

13:58 Folytatják a vontatást

Sikerült rendbe hozni a csörlőberendezést, így folytatódik a hajó húzása a sólyapályán. A lemaradás azonban akkor, hogy valószínűleg csak vasárnap, két napos csúszással végeznek a feladattal.

Hirdetés

12:27 Eltört a csörlő

Eltört a hajót húzó csörlő tengelye a nagy megerőltetésben, ezért még délelőtt meg kellett állni. A legfrissebb információk szerint nemsokára végeznek a javítással, majd folytatják a sólyapályán történő húzás maradék részét. Maga az átbillentés, azaz a végleges stádium elérése azonban jó eséllyel csak vasárnap jön el, annak ellenére hogy a KÉSZ munkatársai mindent megtesznek, hogy még ma kész legyenek.


11:41 Billentésre várva

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

11:03 A lejtő végén van a hajó

Most a csörlővel ügyködnek, valamikor dél után kezdődhet a továbbhúzás, majd rögtön utána a billentés.


A Szegeder végigköveti a legendás hajó kihúzásának minden napját. A csütörtöki események ide kattintva olvashatók, a péntekiek – amikor a hajótestbe is leereszkedtünk – pedig ide.