Színházbérleted van? Betegség miatt elmarad egy ma esti előadás

A 2019. április 23-án 19 órára meghirdetett Függöny fel! Kazinczy Ferenc 1. bérletes előadás betegség miatt elmarad – közölte lapunkkal a Szegedi Nemzeti Színház. Az előadást éppen egy hónap múlva pótolja a társulat.

Jelenet a Függönyt fel! próbájáról (Fotó: Szeged.hu)

A ma este elmaradó bérletes előadás pótlására 2019. május 23-án 19 órai kezdettel kerül sor. A megváltott jegyek az új időpontra érvényesek, más előadásokra cserélhetők, vagy 14 munkanapon belül a vásárlás helyén visszaválthatók – zárul a színház közleménye.

A Függönyt fel! egy, a Kisszínházban játszott vígjáték, amely egy “szebb napokat is megélt” színitársulat felemás sikerű előadáspróbáinak világába vezet be minket. Mint az ajánló fogalmaz,

„Egy jobb napokat látott utazó társulat az Ádámkosztüm című bohózatot próbálja. Másnap előadás, ám a darab sehogy nem áll. Az Ádámkosztüm valódi bulvár-darab, ahol fiatal lányok alsóneműben szaladgálnak, az idősebb urakról lecsúszik a nadrág és mindig az az ajtó nyílik ki, amelyiknek nem kellene.”

1982-ben Londonban a komédiát az év legjobb vígjátékának választották meg, 1992-ben pedig filmet forgattak belőle Michael Caine főszereplésével. Szegeden a főbb szerepeket Szilágyi Annamária, Borovics Tamás, Szívós László, Menczel Andrea és Gidró Katalin játsszák, Galambos Péter rendezésében.