Szevasztok, itt a negyedik mobilszolgáltató

A Digi hétfőn elindította mobil telekommunikációs szolgáltatásait a magyarországi piacon saját mobilhálózatán, amit az elmúlt négy évben jelentős tervezési, beruházási és kivitelezési folyamatok eredményeként hozott létre – közölte a Digi csoport hétfőn az MTI-vel.

Ezzel a szolgáltató portfóliója teljessé válik, a vezetékes – kábeltelevízió, vezetékes internet, vezetékes telefon – szolgáltatások, és a műholdas televízió mellett a mobil (hang és adat) szolgáltatásokat is tartalmazni fogja.

A tájékoztatás szerint kezdetben csak azokon a településeken lesz kereskedelmileg is hozzáférhető a szolgáltatás, ahol a beltéri lefedettség is előrehaladott állapotban van, annak ellenére, hogy a kültéri lefedettség sok településen, valamint fontosabb autópályákon és közutakon már elérhető. A cég folyamatosan frissíti a digi.hu/lefedettseg honlapon található lefedettségi térképet. Érdekesség egyébként, hogy Kelet-Magyarország jobban le van fedve, mint az ország másik fele. Szeged lakott területei egyébként szinte teljes mértékben le vannak fedve, a városhoz közel eső fontosabba teleülések közül azonban többön egyáltalán nem érhető el a szolgáltatás, ilyen például Mórahalom vagy Makó.

 

A lefedettségi térkép 2019. május 27-én. Fotó: DIGI

A szolgáltató hálózata a 4G technológiát és a 2G szabványt is használja, hogy a hangszolgáltatások esetében biztosítsa a kompatibilitást a korábbi, már használatban lévő telefonokkal. A Digi 5G szolgáltatásokat is tervez fejleszteni, ez azonban még távol van. (via MTI)

 

Nyitókép: illusztráció. Fotó: Echogrid / Unsplash