Szeretünk Laci, te nagy, vörös, szőrös mackó

Persze csak spekulálni lehet hogy ki áll mögötte, de valószínű hogy nem fényezni akarják Szeged polgármesterét azzal a mémoldallal, amit még pénteken hoztak létre a Facebookon Szeretünk Laci névvel. Az oldalon még csak pár poszt van, de azok oly zsenialitással próbálják lejáratni Botka Lászlót, hogy néha tényleg azt hisszük, hogy ez csak valami vicc, és igazából az admin is rá fog szavazni ősszel.

Az oldal leírása mellett sem mehetünk el szó nélkül:

„Szeretünk, Laci!

Egyet értünk Veled, big bossz of di junivörz!

Nekünk is elegünk van a sok kis idegesítő, 75 alatti suhancból. Kocsikáznak a hídon, parkolszának a városban, dolgozni mernek mindenféle cégnél és aztán még a k…a teraszra is kiülnének sört inni meg beszélgetni. Netán még füvet is nyírnának meg fesztiváloznának.

K.rva anyjukat. Csapj le rájuk erőnek erejével, zárd le azt a k…a hidat, emeld még feljebb a parkolási díjakat, kergesd el a cégeket az ország egyik legmagasabb iparűzési adójával és k.ssoltasd le a népet egy jó kis zajrendelettel.

Legyen végre Szeged a 30.000 kisnyugdíjas Botka szavazó városa. Költözzön el végre mindenki Kiskunlacháza alsóra, parkolásszanak meg zajongjanak ott az anyjuk p.csájának.

Szeretünk Laci. Te nagy, vörös, szőrös mackó. Köszönjük, hogy vidámmá teszed a napjainkat!”

Ahogyan az eddig megjelent quality content is figyelemre méltó:

A választások előtt várható volt már a hasonló oldalak elterjedése, hiszen míg a korábbi elekcióknál erre nem volt lehetőség, most kiváló alkalmat nyújt a lejáratásra a közösségi média, ami bár valamelyest cenzúrázza a politikai tartalommal ellátott posztok hirdetését, azokat mégis csak a legszélsőségesebb esetekben bannolja is.

Ilyen oldal egyébként már eddig is üzemelt a városban Szegedi Betyár néven, de az jóval radikálisabban közelítette meg a témát és általában alpári módon próbálnak mindenbe is belekötni, ami Botkához fűződő szegedi ügy, továbbá ő(k) nyíltan a Fidesz malmára is hajtják a vizet. A felújítások szidása, az utcákon álló víz és a Szeviép-ügy egyaránt fontos táplálékuk.

A Szeretünk Lacit eddig egyébként mindössze 55-en követik, bár a cikk megjelenése után ez várhatóan megnő majd. Az oldalt egyébként hirdetik is, bejegyzéseik szponzoráltként bárki hírfolyamában megjelenhetnek. Akit érdekel, erre találja.