„Szent-Györgyi Albert Egyeteme” jelzőt kap az SZTE, az orvoskar pedig Szent-Györgyi Albert Általános Orvostudományi Kar lesz

Hétfőn újabb közleményt adott ki a Szegedi Tudományegyetem a névváltoztatással kapcsolatban. Ebben azt írják, az orvosi kar felveszi Szent-Györgyi nevét.

„A Szegedi Tudományegyetem Dékáni Kollégiuma széleskörű egyetértéssel úgy döntött, hogy a Szegedi Tudományegyetem neve állandó jelzőt kap: Szent-Györgyi Albert Egyeteme. Az Általános Orvostudományi Kar felveszi Szent-Györgyi Albert nevét” – írja az egyetem.

Mint fogalmaznak, a Szegedi Tudományegyetem Dékáni Kollégiuma (ami a rektor mellett működő döntés-előkészítő testület, tagjai: rektor, kancellár, klinikai központ elnöke és a dékánok) úgy döntött, hogy a Szegedi Tudományegyetem neve állandó jelzőként kapja a Szent-Györgyi Albert Egyeteme szavakat, az egyetem neve azonban továbbra sem változik meg.

Hirdetés

Az SZTE szerint így a Dékáni Kollégium döntése alapján Szent-Györgyi Albert szellemi öröksége méltóképpen kifejezésre jut. Az Általános Orvostudományi Kar azonban fel is veszi Szent-Györgyi Albert nevét, így a jövőben a Szent-Györgyi Albert Általános Orvostudományi Kar elnevezést alkalmazza az egyetem orvosképző kara.

„Az egyetem demokratikus működése, a vélemények ütköztetése, a kompromisszum keresése ismét eredményre vezetett” – teszik hozzá.