Szenátusi ülést hívtak össze az egyetemen, akár most is tárgyalhatják a modellváltást

Január 18-ára hívhattak össze szenátusi ülést a Szegedi Tudományegyetemen. Erről a Veritas Virtus Libertas egyetemi polgári csoport jelentetett meg információkat közösségi oldalukon.

Mint megtudták, az egyetem legfőbb döntéshozó szervét, a szenátust hétfő 15 órára hívták össze, a napirendi pontok azonban egyelőre ismeretlenek. A VVL úgy tudja, hogy ezeket a szenátorok is leghamarabb pénteken tudhatják meg. Előfordulhat, hogy a szenátust a vírushelyzet miatt online formában tartják meg.

Az SZTE Szervezeti és Működési Szabályzata rögzíti, hogy az ilyen szenátusi ülések nyilvánosak az egyetemi polgárság számára, így a VVL arra buzdít, minél többen menjenek el.

Hirdetés

Az egyetemek alapítványba helyezésével kapcsolatban kedden Palkovics László techminiszter mondta azt, hogy csak akkor lesz a fenntartó alapítványi, hogyha ezt az adott intézmény kéri. Értesüléseink szerint Rovó László korábban egy dékáni ülésen arról beszélt, hogy vagy konszenzussal megy át az egyetemen belül az átalakulás, vagy sehogy, ugyanis nem akarnak még egy SZFE-ügyet.

Facebook

No Description