Szél és Hadházy a Momentum előszobájában

Szövetségre lép három független parlamenti képviselő, Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs, a Momentum Mozgalommal. Erről csütörtökön a fővárosi Kossuth Lajos téren tartottak sajtótájékoztatót.

A három politikus által alapított Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség alkot ezentúl szorosabba kapcsolatot Fekete-Győr Andrásék pártjával.

Fekete-Győr a a sajtótájékoztatón méltatta a három képviselő munkáját, szerintük ők többet tettek le az asztalra, mint a Fidesz-KDNP „133 bátor embere” eddig. Vagy az ellenzéki pártok. A most kötött stratégiai szövetség célja, hogy a három képviselő a Momentum Mozgalom parlamenti „füle, szeme és szája” legyen 2022-ig, de az „Orbán-rezsim” leváltásán is együtt fognak ügyködni.

Arról nem beszéltek, hogy pontosan mivel fognak foglalkozni. Fekete-Győr szerint össze kell fogniuk azoknak, akiknek közös a nevezőjük.

Szél Bernadett egyébként korábban is közeledett már a párthoz, Szegeden is jelen volt már momentumos támogatói sajtótájékoztatón 2019-ben, ahol beszélt is. A képviselők pártba lépéséről nincs szó.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.