Szél Bernadett elvenné a fekázó szegedi professzor lovagkeresztjét

A független képviselő Facebook-posztjában írta le: törvényjavaslatot nyújt be, hogy visszavonják a Gulyás László szegedi professzor lovagkeresztjét.

Tegnap számoltunk be arról, hogy az Szegedi Tudományegyetemen, Gulyás László által tartott Migráció és Menekültügy a XX. században című tantárgy előadásán egészen nem odavaló mondatok hangoztak el. A történtek miatt négy hallgató panaszlevelet írt, az ügy a Juhász Gyula Pedagógusképző Karra került, ahol Gulyás oktat. A diákok tudomása szerint a kar már vizsgálja az ügyet.

Szél szerint nem csak az egyetemnek, de az országgyűlésnek is dolga van a kialakult helyzettel. Pár hete ugyanis a köztársasági elnök a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta a Szegedi Tudományegyetem tanárának, egyben a Magyarságkutató Intézet ”tudományos” tanácsadójának érdemei elismeréseként. Mint megemlíti, az a minimum, hogy a nemzeti, polgári értékrend jegyében visszavonják az érdemtelenül kapott állami kitüntetését.

A Fidesz 2011-ben eltörölte az állami kitüntetések visszavonhatóságát érdemtelenné válás esetén – említi a képviselő. Szél Bernadett szerint egy állami kitüntetés azt üzeni a társadalomnak, hogy a viselője erkölcsileg kiérdemelte az elismerést, munkássága példaértékű, viszont Gulyás László semmilyen erkölcsi elismerést nem érdemel: Nem érti ugyanis, mitől nemzeti, polgári érték, ha valaki válogatott rasszista, szexista kijelentéseket tesz cigányokra, feketékre, nőkre a diákjainak.

Frissítés (19:48): Szél azt állítja, közben kapott egy levelet egy volt hallgatótól is, mely szerint Gulyásnak nem ez volt az első alkalma, hogy így nyilvánult meg.

 

 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.