Szegedi politikusok üzentek Semjén Zsoltnak

A levelet változatlan formában alább közöljük:

„Mi, Szeged város demokrata polgárai, azzal a kéréssel fordulunk önökhöz, hogy határozottan utasítsák el Semjén Zsolt május 12-i törvényjavaslatát, amely az önkormányzatok kisemmizését készíti elő.

Mi azt valljuk, hogy egy település életét azoknak a demokratikusan megválasztott helyi képviselőknek kell meghatározniuk, akik a helyhatósági választáson erre a helyi polgároktól felhatalmazást kaptak. Azt valljuk, hogy a helyben élőknek kell meghatározniuk a saját életük folyását.

2019. október 13-án a szegediek elmondták a határozott véleményüket arról, hogy milyen városban szeretnének élni.

Kérjük önöket, tartsák tiszteletben a szegediek döntését, és önző hatalmi érdekből ne próbálják felülírni a választói akaratot! Ne engedjenek teret egy olyan törvénynek, amelyik elő akarja írni, hogy a városok mire költhetik saját bevételeiket és mire nem! Amely lehetőséget biztosít arra, hogy egy város testéből a helyiek megkérdezése nélkül bármikor kiszakíthassanak egy területet, és olyan emberek rendelkezzenek róla, akiket erre a helyiek sosem hatalmaztak fel.

Ez a javaslata a városok függetlenségének és önállóságának a felszámolásáról szól, amit egyetlen szegedi polgár sem támogathat. Arra kérjük a Fidesz helyi képviselőit, hogy ne támogassák Szeged kifosztását! Ne hagyják, hogy a szegediek életéről a szegediek nélkül döntsön a kormány!

Tisztelettel,
Dr. Kozma József (MSZP)
Dr. Binszki József (DK)
Mihálik Edvin (Momentum)
Tóth Péter (Jobbik)
Dr. Kovács Tamás (Párbeszéd)
Fehér Attila (LMP-Zöldek)
Joób Márton (Összefogás Szegedért)”