Szegedi Fidesz: Szabó Bálint egy bajkeverő

A független önkormányzati képviselő szerdai performanszával kapcsolatban adott ki közleményt a Fidesz helyi szervezete. Ezt változtatás nélkül közöljük alább.

„Szabó Bálint szerdán az autójával eltorlaszolta a szegedi tömegközlekedést, útját állva a járműveknek. Végül rendőrök állították elő, és elvitték a bajkeverő politikust. A Szegedi Fidesz szerint ilyen magamutogató akciókra most semmi szükség, helyette mindenki fegyelmezetten tartsa be a kormány járványügyi előírásit, ezzel tehetünk ugyanis a legtöbbet.

Szabó Bálint tegnapi, úttorlaszos akciója újabb példa arra, hogy a felelőtlen emberek felelőtlen döntéseket hoznak, és felelőtlen tetteket hajtanak végre pusztán azért, hogy ők kerüljenek a figyelem középpontjába. A Szegedi Fidesz szerint erre semmi szükség. Most józanul, higgadtan, türelemmel kell végrehajtani mindazokat az utasításokat, amelyekre a járványügyi hatóságok felhívnak bennünket.

Most az emberéletek megóvása, a járvány terjedésének lassítása, és az idősek védelme a legfontosabb. Hangsúlyosan kérjük, hogy a magyar kormány ajánlásait és utasításait mindenki tartsa be! Ha elhalasztható, kerülni kell a családi és közösségi eseményeket. Az időseknek otthon kell maradniuk, a fiataloknak és az önkormányzatnak segítenie kell az idősek ellátásában. Ehhez a Szegedi Fidesz – ahogyan jeleztük – minden segítséget felajánl és megad az Önkormányzatnak.

Szabó Bálint akciója közben az Anna-kúton 2020. március 18-án. Fotó: olvasónk / Szegeder

Az a dolga és felelőssége minden szegedi polgárnak, az a dolga az önkormányzatnak és annak vezetésének, és az lenne a dolga Szabó Bálintnak is, hogy ezen a járványhelyzeten összefogva, közösen cselekedve túllendüljünk minél hamarabb. Most a magamutogatás és a bajkeverés csak ront a helyzeten.”

Szabót egyébként még tegnap este szabadlábra helyezték. Felvetésére, mely szerint le kellene állítani a helyi közösségi közlekedést, Botka László Facebookján reagált. Részletek itt.