Szegedi és siófoki stricit fogtak a rendőrök

Nőket prostitúcióra kényszerítő két férfit fogott el a rendőrség Szegeden és Siófokon – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-t.

Egy 52 éves szegedi férfi több nővel is jó viszonyt alakított ki, majd rávette őket, hogy prostituáltként dolgozzanak, és a bevételükből részesedést kért. A gyanúsított biztosította a vendégek fogadására alkalmas ingatlant, és megszabta, hogy a sértetteknek mennyit kell keresniük egy nap.

A férfi a nők egyikét pszichikai kényszerrel és testi fenyegetéssel teljesen függő helyzetben tartotta. A sértettet 2018 áprilisában osztrák, majd később német bordélyházakba vitte dolgozni, a keresetét pedig részben vagy teljes egészében elvette tőle.

Egy 29 éves siófoki férfi 2017 óta dolgoztatott prostituáltként egy nőt Budapesten, illetve Ausztriában és Németországban is. Őt megöléssel fenyegette, bántalmazta, megfélemlítette. Meghatározta neki, hogy hol mennyi ideig dolgozzon és mekkora bevételt szerezzen a szexuális szolgáltatással. Megszervezte a nő kiutaztatását vagy ő maga vitte ki külföldi bordélyházakba, naponta beszámoltatta, a jövedelmét pedig elvette tőle. Építési vállalkozásán keresztül tisztára mosta az így szerzett pénz egy részét: ingatlanokat épített belőle.

Emberkereskedelem, pénzmosás, futtatás – a rendőrök két férfit fogtak el

Egyikük több házat is felépített a prostituáltként dolgoztatott lánytól elvett pénzből.

A rendőrség hétfő hajnalban egyszerre csapott le a gyanúsítottakra Szegeden és Siófokon. Több millió forintnyi készpénzt, autókat, aranyékszereket foglaltak le, valamint zár alá vettek három ingatlant, csaknem 200 millió forint értékben.

A rendőrök a szegedi férfit emberkereskedelem és kerítés, a siófokit emberkereskedelem és pénzmosás bűntettével gyanúsítják, őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.