Szegeden vezetnek a legtöbben ittasan a vidéki nagyvárosok közül

Somogybabodon a legnagyobb az egy főre jutó ittas vezetések száma, Budapesten a II. kerület vezet, a vidéki nagyvárosok közül Szeged az első – derül ki a 24.hu által az Országos Rendőr-főkapitányságtól kikért adatok alapján.

A január 1. és június 30. közötti időszakból származó adatok csak arra szolgálnak bizonyítékul, hogy az ország mely részein buktak le legtöbbször az ittas sofőrök. Ezek alapján Somogybabodon majdnem minden tizedik lakosra jutott egy ittas vezetés. A 476 lelket számláló somogyi faluban 28 esetben intézkedtek a rendőrök „járművezetés ittas állapotban” bűncselekmény miatt, és 16-szor „ittas vezetés” szabályszegés miatt, azaz pontosan 44-szer jártak el ilyen ügyben. Ez azért döbbenetes, mert a második helyezett Kékkúton nem hogy a tízet, de még a hármat is alig éri el ez az arányszám.

Forrás: 24.hu

Az abszolút számok tekintetében a listát Szeged vezeti 161 esettel, melyből 111 a bűncselekmény és 50 a szabályszegés kategóriájába esett. A TOP 3-ban Győr és Kecskemét követi Szegedet.

Forrás: 24.hu

A megyei bontást tekintve persze Csongrád jóval elmarad az első helyezett Somogy mögött, ami Komárom-Esztergommal és Bács-Kiskun megyével uralja az élmezőnyt. A grafikonok különböző összevetések szerint megtekinthetőek a 24.hu cikkében, ahol településekre lebontva is megtalálhaóak az adatok.

Illusztráció: Komka Péter / MTI