Szeged365 néven indítanának „független” hírportált Nemesi Pál korábbi kampánycsapatának tagjai

Nemesi pár hete jelentette be egy Facebook bejegyzésben, hogy mivel minden szegedi hírportál elfogult, szakemberekkel kezdett egyeztetni egy teljesen független, igazi szegedi hírportál létrehozásáról. Most úgy néz ki, korábbi kampánycsapatának tagjai viszik majd a boltot.

Az október 13-án 36%-ot szerzett Ferroép-vezér február 10-én posztolt a Facebookra arról, hogy Botka Lászlóval fog találkozni egy beszélgetés erejéig, melynek témája Szeged gazdasági tervei. Ebben a posztban említi, hogy több üzenetet kapott a szegedi hírportálok elfogultságáról és arról, hogy ő maga is megtapasztalta a kampányidőszak során, hogy az emberről nem csak kedveskedő írások jelenhetnek meg, ha polgármesternek állna.

„Többen megjegyezték (ki finomabban, ki durvábban), hogy a városi oldal nem megfelelően tájékoztat a város közügyeiről. Meg kell jegyeznem, többen arról is írtak, hogy a többi szegedi hírportál is elfogult, és nem számolnak be minden közéleti eseményről. Sajnos a kampány során én is megtapasztaltam, hogy bármit leírhatnak az emberről, bármit állíthatnak” – írja, azzal folytatva, hogy tárgyalásba kezdett „a megfelelő szakemberekkel arról, hogy egy teljesen független, igazi szegedi hírportál is legyen Szeged városában. Remélem sikerrel járunk, és ezzel is gazdagabb lesz Szeged közélete”.

Nos, a szakemberekért úgy látszik nem ment messzire. A Magyar Narancs ír arról, hogy valószínűsíthető, hogy a Szeged „független” expolgármester-jelöltje által tető alá hozni kívánt „független” hírportál nem másoknak, mint a Ferroép-vezér kampányában háttéremberként működő Kiss Balázsnak és Kisházi Sándornak a gondozásában készül majd.

Kiss Balázs és Kisházi Sándor kommunikációs cége a Starlight Marketing Kft. jól prosperáló vállalkozás volt egészen a múlt év tavaszáig, amikor felvállalták Nemesi kommunikációjának koordinálását.

A portál szerint a szegedi kormánypárti média újracímkézésére azért van szükség, mert a szegedma.hu hangvétele már a szegedi Fidesz meghatározó emberei számára is vállalhatatlanná vált. A KESMA kötelékébe tartozó orgánum nem pusztán azért kerülhet válságba, mert komoly reklámbevételek és állami támogatás nélkül nem tudná fizetni a munkatársakat, hanem, mert hitelessége teljesen megkopott amiatt, hogy rengeteg sajtópert vesztett Botka Lászlóval szemben.

A Magyar Narancs szerint ezt a szerepet tölti majd be a Kiss Balázs és Kisházi Sándor által jegyzett szeged365.hu portál, mely ugyan még nem indult el, de az oldal és a Facebook-oldal már működik, és úgy néz ki rövidesen tartalommal is felöltik.

A Narancs felhívta Kisházi Sándort, hogy megkérdezze milyen terveik vannak az új hírportállal, de ő meglepetésében csak annyit kérdezett, hogy honnan tudnak az induló internetes oldalról. A portál jelezte, értesüléseik megbízhatóak a szeged365.hu indulásáról, mire Kisházi gondolkodási időt kért, és egy későbbi visszahívás lehetőségével és még több információ megosztásával kecsegtetve tette le a telefont.