Szeged gazdaságfejlesztési lehetőségeiről tartott ma sajtótájékoztatót Nemesi Pál polgármester-jelölt és Gyopáros Alpár kormánybiztos

Szeged gazdaságfejlesztési lehetőségeiről tartott ma sajtótájékoztatót Gyopáros Alpár, a Modern Városok Program, valamint a Magyar Falu Program kormánybiztosa és Nemesi Pál független polgármester-jelölt a Ferroép Zrt. székházában.

A kormánybiztos szerint komoly iparfejlesztési programra van szüksége Szegednek, amihez a kormányzati feltételek adottak is. A program megvalósításához szerinte viszont egy olyan aktív és dinamikus polgármesterre van szükség, mint Nemesi Pál, ugyanis a kérdésben a miniszterelnökség csak a döntéseket készíti elő, valamint koordinál, az együttműködés az önkormányzatokon is múlik, Botka Lászlóval viszont nincs meg az összhang. A kormánybiztos elmondta, hogy

Hirdetés
Hirdetés

alaptalanok voltak azok a támadások, amelyek arról szóltak, hogy a programmal a kormány az ellenzéki városokat bünteti, hiszen a 23 megyei jogú város közül Szeged kapta a legtöbb támogatást.

A sajtótájékoztatón szó esett még a program részeként megvalósuló:

  • uszoda és egyéb kiegészítő létesítményeinek építéséről,
  • az új kézilabdacsarnok építéséről,
  • a szegedi közlekedésfejlesztésről, melynek központi eleme a harmadik Tisza-híd.

Mindezek megvalósulásának záloga persze egy kompatibilis polgármester. Az eseményen Nemesi Pál elmondta, hogy partnerséget kért a kormánybiztostól, és a miniszterelnökségtől a Modern Városok Programmal kapcsolatban.

“Néhány héten belül össze fogunk állítani egy fejlesztési tervet, ami az ipari park beruházásban 30-40 milliárdos többlettel számol ezzel és még néhány módosítással megkeressük majd a kormányzatot.”

A polgármester-jelölt szerint jelenleg az egyik legfontosabb feladat a fiatalok helyben tartása. Ehhez minőségi munkahelyek kellenek, valamint jobb bérek és jobb munkakörülmények. Ennek egyik kulcsa az iparfejlesztés. (via Délmagyar)

Nyitókép: Szeged.hu