Szeged az egyik legnépszerűbb úti cél pünkösdkor

A pünkösdi hosszú hétvége a negyedik extra üdülési lehetőség az évben, a Szállás.hu foglalási adatai alapján 32 százalékkal nő a forgalom a tavalyi év pünkösdi időszakához képest, a legtöbben Gyula, Siófok és Eger szálláshelyeit választották, de Szeged is az élmezőnyben található.

A portál csütörtöki, MTI-nek küldött közleménye szerint az átlagos foglalási érték 46 ezer forint ezen a hosszú hétvégén. SZÉP-kártyás fizetést a vendégek 14 százaléka jelölt meg előzetesen, esetükben a foglalás átlagértéke jóval magasabb, 86 ezer forint. Az adatbázis alapján a SZÉP-kártyások jellemzően hosszabb kikapcsolódást választanak – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere. A foglalások 27,4 százaléka apartmanba, 23,4 százaléka vendégházba, és 15,7 százaléka panzióba szól.

Illusztráció. Fotó: Tiszavirág Hotel Szeged

A legvonzóbb belföldi úti célok listája így fest:

Hirdetés
 1. Gyula
 2. Siófok
 3. Eger
 4. Szeged
 5. Hajdúszoboszló
 6. Balatonfüred
 7. Budapest
 8. Sopron
 9. Nyíregyháza
 10. Keszthely

Érdekesség, hogy Pécs és Debrecen egyáltalán nem szerepel, Budapest pedig mindössze a hetedik helyen, míg Szeged negyedik helyén a második legnagyobb város a top tízben.

Heves, Veszprém és Somogy megye részesedik legnagyobb arányban a foglalásokból – tette hozzá a szakember.  A Szállás.hu előrejelzése szerint a következő, augusztus 20-ai hosszú hétvégére is fogynak már a szabad helyek. Hajdúszoboszló, Szeged, Siófok, Eger és Debrecen a legnépszerűbb – mondta Keresztes Nóra. Hozzátette, hogy az előfoglalási adatok alapján Gyula, Nyíregyháza, Budapest, Balatonfüred és Pécs is jelentős vendégforgalomra számíthat nyár végén. A külföldi úti célok közül Torockó, Prága, Korond, Déva és Zadar a legkeresettebb – közölte.

 

A Szállás.hu azt is felderítette, melyek a legvonzóbb turisztikai attrakciók hazánkban:

 1. Egri vár2.
 2. Nyíregyházi Állatkert
 3. Festetics-kastély
 4. Veszprémi Állatkert
 5. Gyulai vár
 6. Zalakarosi Fürdő
 7. Visegrádi Fellegvár
 8. Miskolctapolca Barlangfürdő
 9. Tisza-tavi Ökocentrum
 10. Siklósi vár

(via MTI)