Szeged az egyik legnépszerűbb úti cél pünkösdkor

A pünkösdi hosszú hétvége a negyedik extra üdülési lehetőség az évben, a Szállás.hu foglalási adatai alapján 32 százalékkal nő a forgalom a tavalyi év pünkösdi időszakához képest, a legtöbben Gyula, Siófok és Eger szálláshelyeit választották, de Szeged is az élmezőnyben található.

A portál csütörtöki, MTI-nek küldött közleménye szerint az átlagos foglalási érték 46 ezer forint ezen a hosszú hétvégén. SZÉP-kártyás fizetést a vendégek 14 százaléka jelölt meg előzetesen, esetükben a foglalás átlagértéke jóval magasabb, 86 ezer forint. Az adatbázis alapján a SZÉP-kártyások jellemzően hosszabb kikapcsolódást választanak – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere. A foglalások 27,4 százaléka apartmanba, 23,4 százaléka vendégházba, és 15,7 százaléka panzióba szól.

Illusztráció. Fotó: Tiszavirág Hotel Szeged

A legvonzóbb belföldi úti célok listája így fest:

 1. Gyula
 2. Siófok
 3. Eger
 4. Szeged
 5. Hajdúszoboszló
 6. Balatonfüred
 7. Budapest
 8. Sopron
 9. Nyíregyháza
 10. Keszthely

Érdekesség, hogy Pécs és Debrecen egyáltalán nem szerepel, Budapest pedig mindössze a hetedik helyen, míg Szeged negyedik helyén a második legnagyobb város a top tízben.

Heves, Veszprém és Somogy megye részesedik legnagyobb arányban a foglalásokból – tette hozzá a szakember.  A Szállás.hu előrejelzése szerint a következő, augusztus 20-ai hosszú hétvégére is fogynak már a szabad helyek. Hajdúszoboszló, Szeged, Siófok, Eger és Debrecen a legnépszerűbb – mondta Keresztes Nóra. Hozzátette, hogy az előfoglalási adatok alapján Gyula, Nyíregyháza, Budapest, Balatonfüred és Pécs is jelentős vendégforgalomra számíthat nyár végén. A külföldi úti célok közül Torockó, Prága, Korond, Déva és Zadar a legkeresettebb – közölte.

 

A Szállás.hu azt is felderítette, melyek a legvonzóbb turisztikai attrakciók hazánkban:

 1. Egri vár2.
 2. Nyíregyházi Állatkert
 3. Festetics-kastély
 4. Veszprémi Állatkert
 5. Gyulai vár
 6. Zalakarosi Fürdő
 7. Visegrádi Fellegvár
 8. Miskolctapolca Barlangfürdő
 9. Tisza-tavi Ökocentrum
 10. Siklósi vár

(via MTI)