Szeged a negyedik legnépszerűbb úticél augusztus 20-ára

Siófok, Hajdúszoboszló és Eger után Szegedre jön a legtöbb turista az államalapítás hosszú hétvégéjén – írja közleményében a szallas.hu.

Sokan útra kelnek az augusztus huszadikai, négynapos pihenőn a Szallas.hu elemzése alapján. Tavalyhoz képest 57 százalékkal nőtt a forgalom, míg egy egyszerű, augusztusi hétvégéhez viszonyítva több mint két és félszeres a növekedés.

„Az átlagos foglalási érték 58 500 forint körül alakul, ez 40 százalékkal több, mint egyébként bármikor a hónapban” – ismertette a részleteket Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere.

Bátrabban költenek a SZÉP-kártyás fizetést választó vendégek, esetünkben az átlagos foglalási érték 107 500 forint. Ők egyébként jellemzően nagyobb létszámra is foglalnak: míg normál fizetés esetén átlagosan 3,41 főre szól egy foglalás, a SZÉP-kártyásoknál 4,83 főre. Tovább nőhet a kártyabirtokosok költése, ugyanis a Szallas.hu előzetes adatai szerint minden tizedik esetben SZÉP-kártyával rendezik a számlát a hosszú hétvégén.

„Az idei nyár az OTP SZÉP-kártya felhasználásában jelentős növekedést hozott eddig” – mondta Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP cafeteria üzletágvezetője. „Júliusban közel 20 milliárd forintot költöttek élményekre a kártyabirtokosok, ami 80 százalékkal magasabb a tavalyi év ugyanezen időszakához képest” – folytatta.

Általában a szabadtéri is hozzájárul a sikerhez. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

A belföldi úti célt választó vendégek körében Siófok, Hajdúszoboszló és Eger a legvonzóbb. A települések toplistáján őket követik

  • Szeged,
  • Gyula és
  • Hévíz.

A top tízes rangsor szerint még Nyíregyháza, Balatonfüred, Budapest és Zalakaros is nagy népszerűségnek örvendenek. Megyéink közül Somogy (15 százalék), Veszprém (11 százalék) és Heves (9 százalék) részesülnek legnagyobb arányban a foglalásokból.

„A fürdővárosok és a balatoni települések továbbra is nagyon keresettek, a legtöbb szálláshelyen már teltház van az államalapítás ünnepére” – mondta a marketingmenedzser.

 

Nyitókép: Szűcs Dániel / Szegeder