Szavazást ír ki az EHÖK, hogy támogatják-e a hallgatók az egyetem névváltoztatását

Ahogy tegnap írtuk, nem szavazták meg az eredeti napirendet, így nem szavaztak tegnap az egyetem átnevezéséről.

A szenátus tegnapi ülésén a felszólalók közül többen is a döntés elhalasztását javasolták, illetve azt, hogy a kérdésben történjen széleskörű hallgatói felmérés a véleményeket illetően, mivel erre az eddigiekben nem volt lehetőség. Időközben az egyetem névváltoztatásával kapcsolatos hallgatói vélemények széleskörű megismerése céljából az SZTE EHÖK elnöke Összhallgatói szavazást írt ki.

A Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzat Alapszabálya kimondja, hogy „a hallgatói részvételi demokrácia Szegedi Tudományegyetemen történő megvalósítása, a hallgatóknak a döntéshozatali folyamatokba való hatékonyabb bekapcsolódása érdekében a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat az Összhallgatói Szavazás intézményéről […] rendelkezik.”

Az szavazhat, aki a 2020/21-es tanév első félévében aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik és szerepel a választásra jogosultak névjegyzékében. Szavazni személyesen az EHÖK által kihelyezett urnák valamelyikénél lehet majd. A szavazáson a hallgatók a következő kérdésben nyilváníthatnak véleményt:

„Egyetértek azzal, hogy 2022.02.01-től az egyetem neve Szent-Györgyi Tudományegyetem, Szegedre változzon.”

  •  Igen, támogatom a névváltoztatást
  •  Nem támogatom a névváltoztatást

A szavazás technikai feltételeiről majd a Felügyelő Bizottság ad tájékoztatást a későbbiekben.

Az Egyetem névváltoztatásával kapcsolatos hallgatói vélemények széleskörű megismerése céljából az SZTE EHÖK elnöke…

Közzétette: SZTE EHÖK – 2020. október 27., kedd