Szabó: Botka 60 százalékon áll, Nemesi nem éri el a 30-at

A Victor Hugo utcai Fidesz-iroda előtt tartott ma reggel sajtótájékoztatót Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom polgármesterjelöltje.

Annak mi értelme van, hogy „Szabó Botka, Bálint embere”? – reagált az iroda ablakaira kiragasztott feliratokra Szabó Bálint, kezdve az eseményt, melynek apropója az a Hitleres, a Szegedma által felkapott videó volt, mely Botka László polgármestert Hitlerként, más közszereplők mellett Szabót pedig Botka embereként mutatta be. A videó szerint Szabó Lázár János fizetett provokátora, akit Botka megvett. Szabó úgy véli, a videót vagy Kubatov Gábor, vagy Maróti Gábor készítette.

A jelölt hangsúlyozta, azért indult a választásokon, hogy leváltsa Botka Lászlót, elmondása szerint a legnagyobb akadálya a szegedi Fidesz. Úgy fogalmazott, hogy „amíg ez így létezik, Botkának nincs oka izgulni, addig inkább őt választják a szegediek, mint a szegedi Fideszt”. Szabó ezt azzal erősítette meg, hogy számára az elmúlt hetek tapasztalatai is azt mutatják, hogy „Szegeden sokan elégedetlenek a jelenlegi polgármesterrel, sokan szeretnének változást, de jóval elégedetlenebbek a szegedi Fidesz teljesítményével”. Szabó kijelentette, hogy

eljött a szegedi Fidesz zárórája.

Véleménye szerint se csődbűncselekményekben érintett cégek tulajdonosaira, se különböző ingatlanmachinációkban érintett cégtulajdonosra nincs szükség a szegedi közéletben. A jogász ezért a Botka Lászlóval elégedetlen, és a kormányzattal szimpatizáló választókat arra kérte, hogy október 13-án végre ne a kisebbik rosszat válasszák.

Szabó Bálint: Botka közel 60 százalékon áll
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Szabó azt is elmondta, hogy a birtokába került egy a Fidesz által megrendelt közvélemény-kutatás, mely szerint Botka Lászlónak közel 60 százalékos a támogatottsága, Nemesi Pál pedig nem éri el a 30 százalékot sem. Szabó elmondása szerint ő 8 százalékon áll. A jelölt szerint így Nemesi Pál az akadálya Botka László leváltásának, majd hozzátette, öt olyan körzet is van, ahol a Fideszes jelölt támogatottsága szinte mérhetetlen. Szabó nem nevezte meg a kutatást végző intézetet.

A jelölt arra is felszólította a szegedi Fideszes és KDNP-s képviselőket és jelölteket, hogy tartózkodjanak az október 6-ára, a vértói emlékhelyre tervezett dzsembori megtartásától, hagyják meg a nemzeti gyásznapot annak, ami.

Végezetül azt is elmondta, hogy az elmúlt napokban megkeresték a szegedi Fidesz részéről, hogy lépjen vissza. A jogász ezzel kapcsolatban hozzátette, sem ő, sem a képviselőjelöltjeik nem fognak visszalépni senkinek sem a javára. Kérdésünkre, hogy a megkeresés milyen ajánlatot tartalmazott, Szabó elmondta, politikai jellegű és anyagi vonzatú ajánlattal keresték meg, melyeket ő visszautasított. Az ajánlat anyagi vonzata a kampányköltségeikre vonatkozott.

 

Nyitókép: Szűcs Dániel / Szegeder