Szabó Bálint vitázni hívta Botka Lászlót

A Mindenki Szegedért Mozgalom jelöltje a polgármesterjelöltségi kvalifikációja okán tartott ma reggel sajtótájékoztatót a Városháza előtt. Szabó kijelentette, együttműködésre csak ügyek mentén kerülhet sor.

– Szabó Bálint vagyok, Szeged pártoktól valóban független polgármesterjelöltje – így kezdte sajtótájékoztatóját a Mindenki Szegedért Mozgalom polgármesterjelöltje ma reggel a Városháza előtt. Szabó elmondta, az elmúlt évek tőle megszokott stílusát és magatartását zárójelbe kívánja tenni, lezárva ezzel a harc és konfrontáció korszakát, és megnyitva az együttműködés és építkezés időszakát.

A jogász beszédében kifejtette, számukra nem képzelhető el semmilyen választási együttműködés sem egyetlen, már indulását bejelentett szereplővel vagy szervezettel a választásokkal összefüggésben. Így az sem képzelhető el, hogy bárki javára visszalépnének, és nem is kérik senkitől, hogy lépjen vissza a javunkra.

„A csapatok felálltak, a Szegediek meg választanak október 13-án.”

– Együttműködésre csak ügyek mentén kerülhet sor. – tette hozzá Szabó. Azt is elmondta szeretnék, ha Szegedről szólna a kampány, és nem egymásról. Az együttműködésre való törekvés jeleként jelölőszervezetük, a Független Városi Szövetség öt körzetben nem állít jelöltet. Ezekben, habár nem teljesen, de meg vannak elégedve a jelenlegi önkormányzati képviselőkkel. A körzetekből az egyenlőség jegyében kettő Fideszes, kettő pedig a jelenlegi városvezetéshez tartozó képviselő irányítása alatt van, közölük az egyik a jelenlegi alpolgármester, Nagy Sándor körzete.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

– Botka László leváltásáért indultam el az önkormányzati választáson. – folytatta Szabó, majd hozzátette, nem kívánja az elkövetkezendő egy hónapot közéleti csatározásokkal terhelni, és egy meghívást is intézett a polgármester felé. A jogász arra kérte a város jelenlegi vezetőjét, hogy vegyen részt egy olyan polgármesterjelölti vitán, amelyen valamennyi jelölt elmondja a véleményét a város múltjáról, jelenéről, de legfőképpen jövőjéről.

A kihívás alapvetően Botka Lászlónak szól, de ott van a helye a másik három jelöltnek is.

A Mindenki Szegedért Mozgalom jelöltje arra kérte riválisait, hogy a választások idejére állítsanak össze egy etikai kódexet, amely szavatolja, hogy a jelöltek és szervezeteik nagyjából egyenlő médiafigyelmet kapnak az elkövetkezendőkben, és a személyeskedő és támadó stílust felejtsék el. „Nem célom senki lejáratása, a személyeskedő viták további élezése, Szeged ügyeiről akarok beszélni az előttünk álló időszakban.” – tette hozzá.

A hétfői viharra való tekintettel a mai sajtótájékoztatón, illetve a holnapi képviselői bemutatáson kívül egyéb kampánytevékenységet a következő napokban nem terveznek. A jelölőszervezeteket is arra kérik, hogy inkább a helyreállítási munkálatokban vegyenek részt. Ők maguk szombaton, Felsővároson kezdik meg a munkát, elmondása szerint a kampánynak csak a helyreállítási munkálatokat követően állnak neki.

Nyitókép: Szűcs Dániel / Szegeder