Szabó Bálint szerint Botka László játszik a szegediek egészségével, és szórja a pénzüket

A Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője szerint a tömegrendezvények rászabadíthatják a járványt Szegedre – írja a Szegedma. A portálnak Szabó Bálint, független önkormányzati képviselő beszélt arról, hogy szerinte saját magának mondott ellent Botka László, amikor a légi show megtartása mellett döntöttek.

Szabó már az egyik Facebook-bejegyzésében is kifejtette, hogy szerinte a polgármester szeptember 4-én a közösségi felületein nagyon helyesen arra kérte a szegedieket, hogy kerüljék a tömeget, de ezt követően teljesen érthetetlen módon az önkormányzati cégek mégis megszervezték az idei szezon legnagyobb tömegrendezvényét, ahol esély sem volt betartani a járványügyi előírásokat.

A portálnak Szabó azt is elmondta, hogy szerinte annak ellenére, hogy nagyon erősen berobbant a járvány második hulláma, a szegedi önkormányzat nem vezet be újabb óvintézkedéseket, hanem tetőzi a bajt ezekkel a rendezvényekkel. „Ezek a tömegrendezvények rászabadíthatják a koronavírus-járványt az egész városra” – fogalmazott.

Szabó szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor az önkormányzati cégeknél megszorítások vannak, és országszerte lemondták az ünnepségeket, addig Szegeden helikopterből tüzijátékoztak, mintha a város gazdasága csak úgy dübörögne. „Botka László felelőtlen, szórja a szegediek pénzét és játszik a városban élők egészségével” – mondta.

Szabó arra is kitért, hogy úgy véli az ilyen tömegrendezvények a hatóságok munkáját is megnehezítik a kontaktkutatások terén, ugyanis egy ember több száz másikkal kerül másfél méteres távolságon belülre.