Szabó Bálint szabotálta a szegedi tömegközlekedést, letartóztatták

Mégsem baleset történt az Anna-kútnál, mint ahogyan azt nemrégiben megírtuk. Jelenlegi információnk szerint Szabó Bálint független önkormányzati képviselő saját személykocsijával állta keresztbe a kereszteződést.

Ennek előzménye lehet, hogy Szabó tegnap arról beszélt, szerinte teljes mértékben le kellene állítani a helyi közösségi közlekedést a koronavírus megfékezése érdekében. A Mindenki Szegedért Mozgalom Facebook-oldal egy eseményt is létrehozott a teljes szegedi tömegközlekedés leállításával kapcsolatban. A leírás szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult vészhelyzetre tekintettel azonnali hatállyal kezdeményezik a város közösségi közlekedésének határozatlan időre történő leállítását.

13:09 perckor a következő képet tette ki Szabó a mozgalom Facebook-oldalára:

Mindenki Szegedért Mozgalom

VÉDJÜK MEG A SZEGEDIEKET! 1. Arra kérjük Szeged jelenlegi polgárme… sterét, hogy azonnal szüntesse meg a szegedi idősek városházi étkeztetését, mert ez a gyakorlat egyaránt veszélyezteti az érintett nyugdíjasok és az őket kiszolgáló személyzet egészségét. Helyette házhozszállítással oldjuk meg ezt a feladatot. 2.

Olvasónk képeket is küldött, ezen kivehető, hogy valóban Szabó Bálint áll a dolog mögött. A képviselőt meg is bilincselték, és mentőautó is érkezett hozzá.

Fotók: olvasónk / Szegeder

Kerestük Szabó Bálintot telefonon, de – érthető okokból adódóan – nem vette fel.