Szabó Bálint: Megvan az első szegedi választási csalás elkövetője

Nem csak Szabó Bálint, de a Független Városi Szövetség valamennyi képviselőjelöltje is felvonult ma délután a szegedi Fidesz irodája előtt. Szabó kijelentette: a szegedi Fidesz választási csalást követett el.

A sajtótájékoztató oka egy a napokban a postaládákba került szórólap volt, melyen Szabó Bálint polgármesterjelöltet, illetve a Független Városi Szövetség képviselőjelöltjeit bohóc ruhában, Gyurcsány Ferenc embereként tüntették fel. A szórólap hátoldalán a szegedi Fidesz van megjelölve, mint kiadó.

Szabó ezért a Helyi Választási Bizottsághoz fordult annak bebizonyításáért, hogy a szegedi Fidesz jogsértést követett el, illetve a további jogsértéstől való eltiltásukat kérte. A Választási Bizottságnak 3 napja van eldönteni, hogy történt-e jogsértés.

Szabó szerint közel 100 ezer példány készülhetett az említett szórólapból, mely megtéveszti a választókat, mivel úgy mutatja be őket, hogy a jogász a DK szegedi polgármesterjelöltje, a képviselőjelöltek pedig Gyurcsány emberei.

„Pénteken még Botka embere voltam, Botka szerint Lázár embere vagyok, a hétvégére már Gyurcsány embere lettem.”

Szabó hangsúlyozta, bárhogy is alakul az önkormányzati választás, a szegedi Fidesszel nem kívánnak együttműködni. A jogász elmondta azt is, megalapozott információk kerültek a birtokukba arról, hogy az egyik vezető szegedi Fideszes politikus egy hölgy ismerősével együtt, az elmúlt hónapokban egy romániai büntetésvégrehajtási intézetben vendégeskedett. Neveket nem árult el.

 

Nyitókép: Szűcs Dániel / Szegeder