Szabó Bálint megint vitázni hívta Botka Lászlót

Ma, a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján intézte második vitameghívóját Botka Lászlóhoz és riválisaihoz Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom polgármesterjelöltje. A jelölt a miniszterelnök tegnapi kijelentésére is reagált.

Szabó elmondta, két hét van az önkormányzati választásokig és bízik abban, hogy októberben radikális változás következik be Szegeden. A jelölt ebből kifolyólag újra vitára hívta Botka László polgármestert, és többi riválisát.

Nem csak ő, de a Mindenki Szegedért Mozgalom más képviselőjelöltjei is várják vitára a saját körzetükben induló többi képviselőjelöltet a választások előtti utolsó héten, adott városrész problémáira vonatkozóan.

Az a célunk, hogy folytassuk a civilek és az itt élők bevonásával a beszélgetést a város jövőjéről.

Szabó elmondta, nem akarják a költésben felvenni a versenyt a két nagy riválissal, ezért továbbra is házról-házra járva folytatják a kampányt.

A polgármesterjelölt a miniszterelnök tegnapi azon kijelentésére is reagált, miszerint a miniszterelnök nem érti, Szeged miért nem akar csatlakozni a fejlődéshez:

„Meggyőződésem, hogy a miniszterelnök jóhiszeműen jár el, ugyanakkor megtévesztik. Megtévesztik, akik vagy az ő megkeresésére, vagy csak pártkötődésből ide jöttek. Azt gondolom, hogy Kubatov Gábor megtéveszti a miniszterelnököt, hiszen Szegeden alapvetően nem azzal van a probléma, hogy ne értenének egyet a biztonságpolitikai, vagy a migrációpolitikai kérdésekkel a városlakók, sokkal inkább azzal van a baj, hogy a szegediek nem szeretik a szegedi Fideszt. Sokkal inkább azzal van a baj, hogy másfél hónappal a választás előtt valakit lerántanak a pályára, utána pedig több százmilliós kampányköltéssel próbálják hazugságok segítségével eladni” – fogalmazott.

 

Nyitókép: Szabó Bálint 2019. szeptember 12-én. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder