Szabó Bálint „folyamatosan vegzálta, zaklatta a polgármesteri hivatal dolgozóit, az önkormányzat köztisztviselőit”, úgyhogy kitiltották a városházáról

„Nem zaklathatja tovább az önkormányzat dolgozóit Szabó Bálint!” – ezzel a felütéssel kezdődő sajtóközleményében tájékoztat a városháza arról, hogy kitiltották a képviselőt a Széchenyi téri nagy sárgaépületből.

Mint írják, Szabó Bálint „egy héten át folyamatosan vegzálta, zaklatta a szegedi polgármesteri hivatal dolgozóit, az önkormányzat köztisztviselőit, ezért 2021. február 8-ától, hétfőtől a hivatal letiltotta a belépőkártyáját”.

Indoklásként részletezik: „Szabó rendszeresen elállta az ajtókat, az épület bejáratát, feltartotta a folyosón közlekedőket, lökdöste a hivatal munkatársait, engedély nélkül rátört a dolgozókra, élőfelvételeket készített az emberekről, hangosan szirénázott az irodák előtt a megafonjával. Erőszakos fellépésével folyamatosan akadályozta a polgármesteri hivatal munkáját”.

Ezért most a rend helyreállítása, a zavartalan munka folytatása érdekében a hivatal megvonta a képviselőtől a belépési engedélyét. A Kiss Ernő utcában található képviselői irodaházba azonban továbbra is szabadon bejárhat, ha a munkáját szeretné végezni.

Szabó Bálintot február 4-én ítélték egy év próbaidőre tettleges becsületsértés vétsége miatt, miután 2016-ban a polgármester titkárnőjére rátörte az ajtót, fellökte őt. A hivatal a belépőkártya felfüggesztésével kívánja megakadályozni, hogy hasonló vétségre kerülhessen sor a jövőben.