Újranyithat a Stühmer édességbolt a Kárász utca sarkán

20157700_1504084149635345_6992493655769748568_o

Az egykori Stühmer újranyitásán töri a fejét pár szegedi lakos, bár elképzelésük szerint nem ők lennének az üzemeltetők, hanem maga a Stühmer cég.

A Stümi újranyitásának ötletét Farkas Árpád, az egyik a Facebook-on hódító régi Szegedes oldal gazdája indította el a megvalósítás útján. Szerinte ez nemcsak magának, hanem az egész korosztályának, és a még idősebbeknek is hatalmas örömet okozna.

„Soha nem feledjük el azokat az illatokat, amikor beléptünk a régi stümi ajtaján és letaglóztak a frissen, helyben pörkölt kávé, a kézműves kilóra mért bonbonok, a parfé, a sütik és a többi és a többi.”

 

Farkas ezért levelet írt a Stühmer Kft-nek, és felvetette az ötletet, hogy esetleg nyithatnának újból egy boltot a Kárász utca és a Széchenyi tér sarkán.

„Írtam egy emailt, és kb. fél óra múlva vissza írtak, melyben egyértelműen kiderült, érdekli őket a dolog. Kértek szegedi elérhetőségeket, kiderítettem egy két adatot, amin elindulhatnak. Az IKV tulajdona az üzlethelyiség, ők adják bérbe. Én és szerintem több ezer szegedi polgár nagyon reménykedünk, hogy összejön.”

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Stühmer Kft-t is, amint válaszolnak, beszámolunk róla.