Sok száz új buszt vesznek a Volán társaságok

A Volánbusz járműállománya összesen 638 korszerű, légkondicionált, a jelenlegi legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő autóbusszal bővül – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A közleményben részletezik, hogy a Volánbusz 18 milliárd forint értékben 219, míg a Volán Buszpark Kft. 33 milliárd forintért 419 jármű beszerzését tervezi közbeszerzési eljárás keretében, utóbbihoz tartozik az öt másik regionális busztársasággal együtt a DAKK is. A pályázatok egy része már megjelent, a továbbiak is hamarosan elérhetők lesznek.

A beszerzések eredményeként tehát jövő év végéig 638 új jármű áll szolgálatba a Volánbusznál, így a társaság teljes járműparkjának 10 százaléka megújul 2020. december 31-ig.

Az új járművek mindegyike rendelkezik majd légkondicionálóval, EURO-VI környezetvédelmi osztályba sorolt dízelmotorral, továbbá nemzetközi és emelt sebességű vizsgával (TEMPO 100) is. Ezenfelül a távolsági és turista autóbuszokat wifi szolgáltatással, USB töltőpontokkal és 230 voltos aljzatokkal is felszerelik. Azt egyelőre nem tudni, hogy a DAKK-hoz kerül-e új jármű, de az előző évek tapasztalataiból kiindulva ez szinte biztos, pláne egy ekkora beszerzésnél. (via MTI)

Nem sok jó fog kisülni a DAKK megszűnéséből

 

Nyitókép: illusztráció. Fotó: Kravtex Kft.