Sok jót tartogat az új szegedi buszmenetrend

Vagyis inkább keveset, de azok nagyon jók, főleg az egyik. Még március elején kampányolt a Momentum a szegedi éjszakai buszjáratok indulásainak kibővítéséért. Az önkormányzat már akkor is nyitottságát fejezte ki, értesüléseink szerint Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármesterrel hamar megkezdődtek a komolyabb tárgyalások. A célt sikerült elérni, hétfőtől változik a menetrend.

 

 

1 megálló, 1 perc

 

A május 13-án életbe lépő új menetrendben van egy kisebb módosítás is az éjszakaiak mellett. Eszerint a Mars tér és Szentmihály között zötykölődő 76-os járat a városból kifelé ezentúl a Katona József utca és a Szabadkai út között nem a Móravárosi körtat veszi majd igénybe, hanem a 90-eshez hasonlóan a Cserepes sor déli szakaszát. Ennek köszönhetően eltűnik végre egy teljesen felesleges buszmegálló az univerzumból.

Baloldalt a megszűnő megálló, jobboldalt pedig az, amit ezentúl a 90-es mellett a 76-os is használ majd. Fotó: Google Maps

A 76-osok menetideje így egy perccel hosszabb lesz, maga a menetrend azonban nem változik.

 

Night rides

 

Bővül az éjszakai közlekedés is, és ez a menetrendváltozás legörvendetesebb pontja. Május 13-tól a 91E, 92E, 93E és a 94E járatok nem csak hajnal kettőkor indulnak majd a Széchenyi térről, hanem egykor és háromkor is. Sajnos éjszakai járatok továbbra is csak szombaton és vasárnap hajnalban lesznek, de ez így is hatalmas dolog ha azt nézzük, 2015 előtt képtelen volt a város éjszakai közösségi közlekedést fenntartani Szegeden. Korábban azt írtuk, csak szombat és vasárnap lesznek az éjszakai járatok, mint kiderült, csütörtökön és pénteken is lesznek.

 

Nyitókép: Segesvári Csaba / Délmagyarország