Sok gólos meccsen tarolt a Pick-Szeged

Tizenhárom góllal, 45-32-re győzött otthon a Pick-Szeged az SBS-Eger ellen. Sajnos hiába állt majdnem háromnegyed óráig vezetésre a Fradi, végül a Veszprém öt góllal nyert, így nem került lépéselőnybe a szegedi csapat.

A Szeged két nap pihenő után játszott újra, míg a dunántúliak hármat pihenhettek. De ez nem jelentette, hogy könnyebb dolga lett volna az utóbbinak, hiszen a harmadik Fradit fogadták, míg a Pick az Egert, akik csak kilencedikek voltak a forduló előtt.

A mérkőzés előttre plüssgyűjtést szervezett a csapat, és ahogy az lenni szokott, most is rengeteg játékot hoztak a szurkolók, amit az ÁGOTA Alapítvány juttat majd el a rászorulóknak karácsony előtt.

Már az első félidőben hengerelt a Pick-Szeged, Mario Sostaric kezdte a gólgyártást, és egy leheletnyi helyet sem engedett az Egernek a csapat. Záporoztak a gólok az egész félidőben, és kilenc gólos vezetéssel, kiváló teljesítménnyel vonultak szünetre a csapatok. A második játékrész sem telt másképp, ott folytatta a hazai gárda, ahol abbahagyta, és hiába dobtak harminckét gólt a vendégek, ez kevésnek bizonyult. Sostaric végül 10-zel vette ki a részét az idénycsúcsból.

Budapesten tökéletesen kezdett a Ferencváros, több gólos vezetéssel tartották a Veszprémet maguk mögött. Köszönhetően Nagy Bencének, aki több védhetetlen lövést is megeresztett a 9-esen kívülről. A félidő végén aztán kicsit összeszedte magát a vendég gárda, egy gólra jöttek fel. A dekoncentráltságot mutatta az is, hogy a kettős emberelőnyüket sem tudták kellően kihasználni. Fordulás után újra a Fradi játszott élesebben, de sajnos ez csak a mérkőzés háromnegyedéig tartott. Gyors egymásutánban jött néhány vendég gól, és a Veszprém máris három egységgel vezetett. A fővárosiak ellen többször is büntetőt ítélt a játékvezető hatoson belüli védekezésért, ami meg is pecsételte sorsukat, végül öttel kaptak ki, 35-30-ra.

Forrás: fradi.hu

Így továbbra is első a Szeged, de a Veszprém egy meccsel kevesebbet játszott.

 

Nyitókép: pickhandball.hu