Sárgaként született újjá a három éve busszal karambolozó villamos

Még 2016 júniusában érte csúnya baleset a szegedi 214-es számú Tatra KT4-es villamost, amikor egy csuklós Volvo busszal ütközött össze a Széchenyi tér és a Kelemen utca sarkán. Az esemény híre elég nagyot ment, az egész ország akkor a balesetről készült drámai felvételt nézte. A buszt nemsokkal később helyre tudták pofozni, a villamosban azonban olyan súlyos károk keletkeztek, hogy lemondtak róla.

Értesüléseink szerint azonban részben mégis újjáéledt, a képeken látható, sárgára festett példány a baleset után érkezett Szegedre azért, hogy a 214-est pótolja. Eddig Gerában és Libercecben közlekedett. A jármű azonban nemcsak színében, de felszereltségében is új, hiszen ezen már lesz utastéri klímaberendezés is. Lényegében

olyan, mint egy PESA és egy régi Tátra villamos szerelemgyereke.

Formavilágában és technológiailag Tátra, színre, felszereltségre viszont olyan, mint egy PESA. Még az ülései is pontosan ugyanolyanok, mint a 2-es vonalon megszokottak.

A fényképek egyébként még május 11-én készültek az SZKT nyílt napján. Azóta levélben kerestük a társaságot a járművel kapcsolatban, de még nem válaszoltak.

Fotók: Olvasónk, Martin / Szegeder