Sakál ölt meg egy vizslát Dorozsmán

Hagyományos szilveszteri vadászatát tartotta a Dorozsmai Vadásztársaság a Hosszúháti területrészén december 28-án, amikor is egy sakál torkon ragadta és megölte Szikrát, a rövidszőrű magyar vizsla kutyát. Az esetről a Nimród Vadászújság számolt be.

Az újság szerint a Hosszúhát nádasokkal, cserjés, ruderális bozótosokkal tarkított részénél ifjabb Petrov András kutyája, Szikra, a rövidszőrű magyar vizsla szuka éppen egy árokból lépett fel. A félméteres fűben azonban egy sakál lapult, aki a lendületben, ugrás közben torkon ragadta a mindenki által nagyra becsült, kiváló munkaképességű kutyát.

Ezt követően a sakál azonnal nekifordult a hajtóknak, akik a többi kutya miatt érdemi lövést nem kockáztattak a sűrű részen. A sakál eltűnt a bozótosban. Szikra most a vadászház mögötti erdőben nyugszik.

Fotó: Szilágyi Bay Péter

A szaklap kiemeli, hogy ez az eset is jól példázza, hogy a sakál kíméletlen ragadozó. „A róka csak az irháját mentette volna, azonban a sakált az ember közelsége, a korábbi leállás lövései sem riasztották el. Ereje, bátorsága és agresszivitása sokkal nagyobb, mint eddig hittünk, hiszen a menekülés lehetősége mellett is az ölést választotta. A szelíd, barátságos kutya nem volt számára ellenfél” – írják.

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]