Rovó László lehet a koronavírussal fertőzött egyetemi vezető

Nemrég írtuk meg, hogy egy szegedi egyetemi vezetőnél kimutatták a koronavírust. Most úgy tűnik, nem akármilyen vezetőről, hanem magáról a rektorról van szó.

Mint arról az RTL Híradója beszámolt, egy szegedi orvos nemrégiben tért vissza ausztriai síeléséből, majd ezt követően nem vonult házi karanténba, hanem bement dolgozni, és műtött is. Később kimutatták nála a koronavírust.

A Szegeder most több forrásból is úgy értesült, hogy Rovó László egyetemi rektorról van szó. Azt pontosan nem tudni, hogy Rovó mikor érkezett vissza, de lappangási idővel is számolva alsó hangon több tucat – javarészt egyetemi – személyt fertőzhetett meg, ha igazat állítanak forrásaink.

Rovó László 55 éves, tehát nem tartozik a fokozottan veszélyeztetett korba (50-59 év között megközelítőleg 1,3% a mortalitási ráta). Az egyébként a Coronavirus Ügyi Operatív Bizottságot is vezető rektorral kapcsolatban kerestük levélben az egyetem sajtóosztályát és magát a bizottságot is. Amint válaszoltak, beszámolunk róla.

 

Frissítés: (21:43): a Magyar Hang is megírta, hogy Rovóról lehet szó. Mint a lapban fogalmaznak, Rovót „csak jóval azt követően vetették alá vizsgálatoknak, hogy produkálta a koronavírus tüneteit.” Forrásaik közölték azt is, hogy a professzor óvatlansága miatt a Rektori Hivatal munkatársainak karanténba kell vonulniuk.