Hirdetés

Rokkantkocsi-versenyt rendeztek Kübekházán

Fotó: Török János / Délmagyar

Szombaton volt a kübekházi falunap, ahol meglepően újhullámos programokkal várták a falu népét. Megvoltak a hagyományos búcsús összetevők, úgymint a bográcsos főzőverseny, de emellett elég rendhagyó programok is voltak. Például

  •  megnyitották a hármashatárt  (Kübekházától úgy 3 kilométerre van a szerb-román-magyar határ),
  •  sütöttek 5 ezer palacsintát ,
  •  megválasztották a falu parasztját 
  • és  rendeztek rokikocsis versenyt  is.

 

„Volt például roki kocsi bajnokság az elektromos mopeddel közlekedők számára. Öt asszony nevezett a formabontó gyorsulási versenyre, mely már elindítása előtt izgalmasnak ígérkezett.

Eszti néni járgánya ugyanis a rajt előtt megbokrosodott, a nyugdíjas asszony pedig pár pillanatra két keréken, oldalra dőlve rodeózott.

Mikor ismét ura lett a helyzetnek, mosolyogva állapította meg, hogy nem így képzelte el a bevonulást” – írja a tudósítást is közlő Délmagyar.

A versenyen öten vettek részt, a leggyorsabb Ganyi Norbertné Edit volt, aki a cél előtt eldobta győzelmét és befékezett, ezzel hagyva a többiek előbb érjenek be. „Mindig az idősebbeké az elsőbbség. Ez fontos” – magyarázta tettét.

Fotó: Török János / Délmagyar

Az un. Nagyparaszt vetélkedőn pedig azt döntötték el, ki a nagyobb paraszt. Ehhez szekéralkatrészt tartottak a levegőbe, farönköket dobáltak és botokkal vívtak párbajt. A győztes Martonosi Gábor lett, ő egy aranyszínű gumicsizmát kapott díjként.