Részleges áramszünet volt a TIK-ben

A szünetmentes tápegységekkel kapcsolatos probléma okozhatta a tegnap délutáni-esti részleges áramszünetet az SZTE egyetemi könyvtárában lapunk információi szerint. Ezért abszurd módon épp a védendő egységek álltak le, mint a gépkabinet és a csomagtárolók, a lift és a világítás maradt. 

Tegnap délután 15 óra körül részleges áramszünet következett be a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (SZTE TIK). Lapunk információi szerint a szünetmentes tápegységekkel akadt gond, és egy munkatárs elmondása szerint ezeket nem tudja bárki “csak úgy visszakapcsolni, mint egy sima biztosítékot”. Ennek eredményeképpen épp azok a berendezések álltak le délután a TIK-ben, amelyek folyamatos működését biztosítaná ez a rendszer – számítógépek és a csomagtartó szekrényeket működtető elektronika, valamit például az italautomaták sem működtek.

 

 

Ugyanakkor a “sima” áramellátás zavartalan volt, így például a világítás égett és a liftek is működtek. A kieső elektronika miatt rengeteg egyetemistának benn ragadtak a személyes holmijai a szekrényekben, melyek zárás-nyitását egy elektronika végzi a diákigazolvány vonalkódját leolvasva.

Illusztráció, fotó: zoldintezmeny.blog.hu

Végül – úgy látszik, nem sikerült kompetens személyt találni – a szekrényeket először külső áramforrásról soronként üzembe helyezték, és a diákok le tudták olvasni a diákjukat és ki tudták venni a csomagjukat, majd a könyvtár jóval a 22 órás normális hétköznapi zárás előtt valamivel este 6 után bezárt.

A helyzetet pikánsabbá tette, hogy éppen egy szemészeti – vélhetően fizetős – rendezvény is zajlott a TIK-ben.