Rendkívül erős kép: a rendőrség a Tiszából szedte ki az egyik lopott kerékpárt

Több mint féltucat kerékpárt lopott el három szegedi fiatal a Tisza-parti városban. Bár megpróbálták elrejteni a zsákmányt, a rendőrök végül megtalálták a tolvajokat és a bicikliket is – szól a rendőrség közleménye.

A Szegedi Rendőrkapitányságra 2021. július 15-én este érkezett bejelentés arról, hogy a Hajlat utcából eltulajdonítottak, egy ott lezárt, mintegy százezer forint értékű kerékpárt. A körzeti megbízottak és a nyomozók rövid időn belül egy háromfős, fiatalokból verbuválódott csoport azonosítottak, akik a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók.

A rendőrök a bejelentést követő 24 órán belül elfogták a 16 éves T. Leventét, a 15 éves Cs. K. Csabát, továbbá azonosították 13 éves társukat is. A nyomozók a feltételezett elkövetőket gyanúsítottként kihallgatták, amelynek során a fiatalok összesen hét kerékpár eltulajdonítását ismerték el, melyet egyetlen éjszaka loptak el.  Emellett megmutatták azon szegedi helyszíneket ahová a lopott kerékpárokat elrejtették.

Hirdetés

Pihent bicikli panelház bejáratánál, bokrok közt a belvárosban, ártéri erdőben, de volt egy a Tiszában is. A bicikliket az egyenruhások lefoglalták és az egyik sértettnek már vissza is adták. A gyanúsítottakkal szemben kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett miatt indult eljárás.

Fotó: Szegedi Rendőrkapitányság

A legerősebb pillanata a hírnek talán az, amikor a GDPR miatt kikockázott arcok diadalittasan kiemelik a Tiszából a megtalált bringát, de a mintegy százezer forint értékű kerékpár átadása is érdekes momentum. A képek megtekinthetők a rendőrség közleményénél.