Rap született a Családi Otthonteremtési Kedvezményről

Forrás: Youtube

A “gold-digger” kifejezés ma már szinte rendes terminus technicus, azokra a férfiakra vagy nőkre használják, akik anyagi jólét, esetleg karriert vagy más előnyök reményében kötik össze az életüket valakivel. Most itt van Dé:Nash, aki bevezeti a “CSOKdigger” fogalmát, a kormány Családi Otthonteremtési Kedvezményére utalva.

A számban sok minden előkerül. Dé:Nash nyári kalandjának ecsetelése során megidézi a zugloi parkolás hangulatát, megemlíti a kivándorlás lehetőségét, az inflációt, s végül, hogy a nemzetnek meg kell maradnia. Ezen a szálon futva végül a gyermeknemzés hazafias, kormány által támogatott módja mellett állapodik meg a lírai én, implicite fejezve ki, hogy mit is takar a “CSOKdigger” kifejezés. A szám természetesen kritikája a kormány intézkedéseinek, és görbe tükre azok társadalmi fogadtatásának.

Maga a szerző egyébként így nyilatkozott munkájáról a Youtube-on: „Nyárias lágernóta részben a csokról, részben azokról a hangokról, melyek gyermeknemzésre ösztökélnek nemzetünk és Európa etnikai tisztántartása végett.”

Dé:Nash – Csokdigger ft. Krúbi

Nyárias lágernóta részben a csokról, részben azokról a hangokról, melyek gyermeknemzésre ösztökélnek nemzetünk és Európa etnikai tisztántartása végett. Rendező: Csák Levente, Tenk Lőrinc, Dé:Nash Operatőr: Csák Levente https://www.instagram.com/1morebit/ Vágó: Tenk Lőrinc Szereplők: Hölgyszereplő: Iván Dia https://www.instagram.com/ivandia_/ Urak: Krúbi, Dé:Nash Választmányi bizottságos biztonsági urak: anonimak, valószínűleg Kubatov úrhoz köthetőek.