Rap született a felcsúti kisvasútról

Ennyi rááldozott millió után már tényleg megérdemelt a felcsúti kisvasút egy himnusz jellegű saját rappet. A dolog szükséget Dé:Nash is érezte, így megírta nekünk, hogy a pöfögő életérzésben azok is részesüljenek, akiknek még nem volt lehetőségük utazni a szerelvénnyel.

Éppen tegnap került a hvg.hu birtokába egy még titkos kormányzati előterjesztés, mely a felcsúti kisvasút Bicskéig történő meghosszabbítását is előre vetítiheti. Orbán Viktor már korábban kijelentette, “ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig.”

A következő 2 évben több vonal felújítását is tervezi a kormány összesen több mint 12 milliárd forintból. A hvg.hu-hoz eljuttatott levelében Révész Máriusz kijelentette, hogy nincs a Kormány előtt olyan előterjesztés, amely a Vál-völgyi Kisvasút bármilyen irányú meghosszabbítását kezdeményezné, illetve erre bármilyen forrás biztosítását javasolná. Az előterjesztés a 2. ütemben 18 kisvasút felújításához és tervezéséhez biztosítana forrásokat, és ezek között nem szerepel a Vál-völgyi kisvasút.

A hvg.hu szerint a hosszabbítás ötlete, ha nem is a második ütemben, de szerepel az előterjesztésben. De nem is a bulvár a fontos, hanem Dé:Nash Kisvasút című frissen megjelent száma, mely nem csak magának a kisvasútnak állít méltó emléket, de azt a politikai környezetet is becsülettel megörökíti, melyben a kis robogó vonat megfogant.

De nem csak a szöveg emelkedik már-már himnuszi magasságokba, hanem maga a klip is, mely egyértelműen fémjelzi a készítők zsenialitását. Maga az ötlet, hogy a kollektív tudat alján szunnyadó gyerekkori vonatozások élményét még tovább fokozzák, és a videóban megjelenő játékokkal gerjesszék még a nosztalgia hangulatát, szerintem egyedülálló. Ezek után kinek ne lenne kedve felülni egy körre, és élvezni a hamisítatlan NER-életérzést?

Nyitókép: Youtube

 

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]