Hirdetés

Púpos teve és zebra-szamár hibrid született a rókusi teszkó parkolójában

Fotók: Magyar Nemzeti Cirkusz

Nem mindennapi hírrel lepte meg a szegedieket a Magyar Nemzeti Cirkusz pénteken. A június 6 és 16 között a városban parádézó vándorcirkuszban ugyanis két nap alatt két állat is született. Az egyik jövevény egy púpos teve, a másik pedig egy, nos. Egy zebra és egy szamár közös gyermeke.

A születésről képes posztot is közzétett a cirkusz:

„Mentünk reggel az újszülött púpos tevéhez, akkor láttuk, hogy egy kis fekete, csíkos zebra-szamár rohangál az állatok között. Nem akartunk hinni a szemünknek! Az apukája most nincs velünk, a téli szálláson állomásozik, de egészen bizonyos, hogy ismét Levi bűnözött. Úgy néz ki, a természet ezt a kártyát dobta, valamiért ez a szamár fiú jobban vonzódik a zebrákhoz. Tavaly, amikor megtörtént az incidens, külön voltak választva a szamarak és a zebrák. Levi egyszerűen átszökött a zebra lányhoz, így született meg Lelle. A mostani románc is tavaly eshetett meg a téli szálláson, ahol napközben együtt vannak az állatok egy egyhektáros területen. Lelle kistestvére fekete, a lábai csíkosak. A fekete szín valószínűleg az apuka valamely felmenőjétől jön” – írja a posztban ifj. Richter József cirkuszigazgató. A cirkuszban egy mongol púpos teve is világra jött a héten.

Azt is megemlítik, hogy sok támadás éri őket az állattartásuk módja miatt, de erre azzal válaszolnak, hogy „köztudott, hogy csak jó körülmények között tartott állatok szaporodnak, akik biztonságban érzik magukat.”