Pizza az orvosoknak

A Karitáció Alapítvány szegedi éttermek segítségével napi 50-100 adag ételt juttat el a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika Fertőző Osztályára és a II. Kórház Infektológiai Osztályára.

Most az alapítvány (mely korábban a Szegedi Ifjúsági Napokon gyűjtött már a gyermekklinika számára) koordinálásával, a Pizza Futár és a Zöldlevelecske Salátaműhely támogatásával meleg étellel, friss salátával és hidegen préselt gyümölcslével segítik azokat, akik ezekben az időkben különösen nagy teherrel dolgoznak. Akik megfeszített tempóban dolgoznak, hogy az egészségügyi ellátás probléma nélkül és akadálymentesen működjön tovább a koronavírus-járvány idején is. Az összefogás eredményeként elsősorban a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika Fertőző Osztályán és a II. Kórház Infektológiai Osztályán dolgozó egészségügyi dolgozóknak a munkáját próbálják segíteni néhány hétéig a felajánlással, de a tűzoltók is részesültek már a csomagokból.

„Alapítványunk nem csak az ételek koordinációjában segít, hanem minden adag étel mellé egy-egy tábla csokoládéval is hozzájárul. A csokoládét egy korábbi akciónk alkalmával gyűjtöttük össze, melyet kis betegeinknek vittek volna el bohócdoktoraink, de most úgy érezzük, hogy egy kis boldogsághormon és energia jól jön a most is dolgozó embereknek” – mondta Gere Anikó Mónika, az alapítvány programjának koordinátora.

Fotó: Karitáció Alapítvány

A koronavírus miatt kialakult helyzetben mindenkit arra kérnek, hogy vegye komolyan és tartsa be az ajánlásokat, fogadják meg azokat a tanácsokat, amelyeket a szakemberek javasolnak, hogy mihamarabb a végére tudjunk érni ennek az időszaknak.