Petőfi-verset szavalva tartott villámcsődületet tíz szakszervezet

Tíz szakszervezet három helyszínen tartott villámcsődületet a túlóratörvény ellen tiltakozva a munka ünnepe előestéjén – írja a Szeged.hu. Ezen azt a Petőfi-verset szavalták el, amelyet idén március 15-én nem engedtek elmondani a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ünnepségén.

Fotó: Szeged.hu

A 10 szakszervezeti vezető azt akarta demonstrálni ezzel a flashmobbal, hogy vannak közös céljaink, és együtt sokkal többet el tudunk érni, mint külön-külön

– mondta el a lapnak kormányhivatal Rákóczi téri épülete előtt Farkas Andrea, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKDSZ) megyei titkára. A résztvevők innen a Klauzál térre, majd a Dugonics térre vonultak. Kiss Ernő, a Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezetének helyi elnöke a kezdő és a záró helyszínen is elszavalta Kiss Ernő Petőfi Sándor Magyar vagyok című versét. A szakszervezeti vezetők folytatják: azt ígérték, hogy máskor, és más eszközökkel is tiltakozni fognak a kormány által meghozott túlóratörvény-módosítások, az úgynevezett “rabszolgatörvények” ellen.

(Szeged.hu)

Hirdetés