Pepper, a beszélő robot fogadja majd a harmadik SzeBIT látogatóit jövő héten a TIK-ben

Jövőhéten harmadik alkalommal rendezi meg a PC Trade Systems a SzeBIT – Szegedi Business & IT informatikai kiállítást és workshop-ot a TIK-ben. Az eseményen a szervezők elképzelései szerint a legfiatalabbaktól a lakossági felhasználókon keresztül a cégvezetőkig mindenki megtalálhatja majd a számára hasznos, gyakorlatba is ültethető tudást.

Három évvel ezelőtt rendezték az első ilyen jellegű szakmai kiállítás, előadássorozat és workshop-ot, mesélte Tóth Gábor, a PC Trade Systems ügyvezető igazgatója. A kombinált rendezvény nemében és nagyságában országosan is egyedülálló, nem csak nevében, de felépítésében is a hannoveri cebit mintájára jött létre.

Hirdetés

A rendezvény egyik különlegessége, hogy itt a kiállítók nem árulnak semmit, hanem különböző megoldásokat mutatnak be, melyek válaszul szolgálhatnak a változó világ kihívásaira, arra, hogy az informatika az egyes területekkel milyen határokon belül tud együttműködni. Az eseményen a sporttól az okosautókon, az okos otthonokon, az informatika és marketing kapcsolatán keresztül sok határterület és megoldás is előkerül majd, s kiderül, az informatika milyen kézzelfogható előnyökkel szolgál, akár a mindennapokban, akár a munkában. Mindez szakemberek tolmácsolásában.

Fotó: a 2018-as SzeBIT / szebit.hu

A programok között az egyik legnagyobb szenzáció Pepper, a robot, de itt lesz Michelisz Norbert túraautó-világbajnok és a Mira csapata is, számos más sportoló mellett. Tóth Gábor bízik abban, hogy a programban a legfiatalabbaktól a lakossági felhasználókon keresztül a cégvezetőkig mindenki megtalálhatja a számára hasznos hazavihető tudást és tapasztalatot.

Lukovics Miklós, a PC Trade Systems marketing partnere kiemelte, „a SzeBIT mindenkié.” Persze a rendezvény elsődleges célcsoportja a vállalkozások, de egy edukatív misszió keretein belül nagy hangsúlyt fektetnek a lakosság tájékoztatására is, az informatika fő áramlataira vonatkozóan. A rendezvény nyelvezetét éppen ezért hétköznapivá kívánják tenni, mind a kiállítók, mind az előadók vagy a workshop-ok tekintetében.

Fotó: a 2018-as SzeBIT / szebit.hu

Az esemény három területen fog zajlani. A kiállító térben Pepper, a humanoid robot fogadja majd a vendégeket, ahol a BME távolról, VR szemüveggel vezérelhető kisautóját is tanulmányozhatják majd az érdeklődők, de itt lesz még a PiXXL cube, egy magyar fejlesztésű kocka is, ami a gamer világ számára szolgálhat érdekességekkel a jövőre nézve.

„A kiállítók felé elvárás volt, hogy mindenki attrakcióval érkezzen.”

Peppernek a nap folyamán nagyobb szerep is jut majd, többek között a PC Trade standjánál lesz megtalálható, illetve a színpadon is lesz egy 20 perces etapja, amikor is bemutatja képességeit, majd Bodó Richárd és Rosta Miklós kézilabdázókat bombázza villámkérdéseivel.

Fotó: a 2018-as SzeBIT / szebit.hu

Az előadótérben folyó előadások fő profilja nem a marketing lesz, hanem, hogy olyan általános témákban nyújtsanak információt és alkalmazható megoldásokat, mint az okos otthon, vagy a zsaroló vírusok elleni védekezés. Az Y és Z generáció világát is megpróbálja lefedni a program. itt a podcast, a Youtube és az influenszer világgal kapcsolatban számíthat előadásokra az érdeklődő. A workshop-ok elsősorban szakmai közönségnek szólnak majd, az esemény ezen részére regisztrálni kell.

Az elmúlt években is nagy sikereket könyvelhetett el a SzeBIT, tavaly előtt 4000, tavaly 4300 ember vett részt az eseményen. Az idei rendezvénynek is az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja ad otthont, november 21-én, csütörtökön. A kapuk délelőtt 9-kor nyílnak, és délután 5-ig ingyenes a belépés. Részletes program az esemény honlapján.

 

Nyitókép: a 2018-as SzeBIT / szebit.hu